Uw kind 1-3 jaar

Nee ... hij heeft alleen dat woord in zijn mond!

Nee ... hij heeft alleen dat woord in zijn mond!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je peuter wil niet meer baden, hij weigert in de supermarktkar te stappen en op straat weigert hij koppig je een hand te geven ... Hij verzet zich tegen alles en je bent klaar!

Alle kinderen doorlopen een fase van systematische oppositie. Deze zogenaamde "nee" -periode, vaak moeilijk voor u om te leven, begint meestal rond de leeftijd van 18 maanden. Wees geduldig: deze crisis is noodzakelijk omdat het uw kind toestaat op te groeien. Door zich te verzetten, positioneert hij zichzelf als een beetje goed gedifferentieerd van u, zijn ouders.

Waarom zegt hij nee? Omdat hij ontdekt, experimenteert, tast

  • Sinds de leeftijd van 8-10 maanden uw kind heeft zich gerealiseerd dat hij dat is een persoon op zichzelf. Naarmate de maanden verstrijken, wordt deze perceptie meer en meer een zekerheid.
  • Hij experimenteert dingen zonder jou en vaak zonder uw toestemming: objecten manipuleren, alleen bewegen en zelf nadenken.
  • Deze nieuwe autonomie nodigt hem uit om zijn eigen verlangens te verkennen en om weg te komen van de jouwe. Hij heeft een gevoel van almacht.
  • Hij test de kracht die hij op je kan hebben. Door "nee" te zeggen, kun je experimenteren en nieuwe grenzen vinden.
  • Hij probeert de regels van het huis te begrijpen. Om een ​​duidelijk antwoord te krijgen, kan hij je tot het einde duwen.

Hij zegt nee tegen alles? Dédramatisez!

  • Doe een stap achteruit. Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk om je hoofd koel te houden wanneer hij een scène maakt in de supermarkt. Maar zegt u dat alle ouders voorbij komen en dat deze scène uw vaardigheden als opvoeders niet in twijfel trekt? Dit is een passage in het leven van uw kind en niets meer.
  • Leer vooral het afkeurende uiterlijk van volwassenen te negeren. Blijf standvastig. Blijf kalm tijdens de crisis.
  • Laat hem schreeuwen en stampen.... vertel hem alleen dat je zijn woede hebt begrepen, maar dat je niet zult toegeven.

1 2