Zwangerschap

Nidation: hoe uw baby zich vestigt

Nidation: hoe uw baby zich vestigt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er was eens ... een sperma dat een ei ontmoette. Dit mooie begin zal alleen een voortzetting hebben als het ei dat uit deze unie is geboren erin slaagt comfortabel te nestelen in de holte van de baarmoeder. Verhaal van deze installatie: nestelen.

Nestelen, het teken dat je zwanger bent

  • De dag dat een van het sperma van je partner een van je eieren bevrucht, dat is het, je bent zwanger! In feite zal je zwangerschap niet echt zijn "genomen" totdat het ei van deze bijeenkomst stevig aan de wand van je baarmoeder is bevestigd en zelfs binnen is begraven. Dit is het stadium van nestelen.
  • Als het eenmaal succesvol is, is het ei geïnstalleerd, het heeft alle bescherming en middelen die nodig zijn om zijn ontwikkeling gedurende negen maanden uit te voeren. Dit is hoe je baby nestelt.
  • Zijn er symptomen van implantatie? Sommige vrouwen zeggen dat ze last hebben van trekken of krampen in de onderbuik, anderen hebben pijn op de borst, terwijl anderen koorts hebben. Mogelijk, maar niet zeker dat deze symptomen verband houden met implantatie.

Voor het nestelen: de reis naar de baarmoeder

  • Net bevrucht, begint het ei - je toekomstige baby - op een reis die hem via een van je buizen naar de ingang van je baarmoeder brengt. Het vordert dankzij de spieren van de romp die het samentrekken naar voren, maar ook dankzij de bewegingen van de wimpers langs de wand van deze "tunnel".
  • Tijdens deze reis van drie tot vier dagen, ontwikkelt het ei zich dankzij de deling van de cellen waaruit het is samengesteld, waardoor de afmetingen zijn verdrievoudigd! Om zichzelf te voeden, put hij uit zijn reserves: hij heeft alles wat hij nodig heeft.
  • Nadat hij de baarmoeder heeft bereikt waar hij negen maanden zal blijven, leeft hij zijn laatste uren van vrijheid! Als een vrij elektron blijft hij daar ongeveer drie dagen, zonder te proberen verbanden te leggen met de omgeving. Dit belet niet dat het blijft groeien.
  • Gebruikt hij deze tijd om de beste vestigingsplaats te vinden? Wacht hij tot de baarmoederslijmvlies klaar is om het te ontvangen? Waarschijnlijk een beetje van beide.
  • Het begint zich pas vanaf de 6e of 7e dag aan de baarmoederwand, het endometrium te hechten. Hij kiest vervolgens voor een tussenliggende plaats: niet te dicht bij de "ingang" aan de mond van de romp, of te dicht bij de "uitgang" bij de geboorte van de baarmoederhals.

1 2 3 4