Zwangerschap

Acupunctuur, kan dat mij helpen?


Gemakkelijk te maken, deze naaldtherapie verlicht lumbale pijn tijdens de bevalling, opent zacht een recalcitrante nek en harmoniseert onregelmatige contracties. Een techniek die overal in Frankrijk toegankelijk is.

Wat is acupunctuur?

  • Acupunctuur, een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, werd meer dan 5000 jaar geleden geboren. De Chinezen ontdekken op het lichaam het bestaan ​​van punten die, wanneer ze gewond raken (beten, krassen), de genezing van bepaalde ziekten activeren. Acupunctuur is geboren! Ze gebruiken vervolgens puntige stenen pijlpunten om deze punten te stimuleren. Met de komst van brons maken ze metalen naalden: de punctie (het equivalent van een steek) wordt minder pijnlijk en fijner! Ze observeren en noteren het bestaan ​​van paden langs het lichaam (de meridianen) die andere gevoelige punten bevatten. Door ze te prikken, begrijpen we beetje bij beetje hun effecten. 360 belangrijkste Chinese punten worden geteld, waarvan er vijftien worden gebruikt in de verloskunde.

Acupunctuur, hoe werkt het?

  • Acupunctuur stimuleert een specifiek punt om een ​​therapeutische werking op afstand uit te lokken. Verschillende mechanismen spelen een rol: de stimulering van het energiecircuit in relatie tot alle functies van het organisme en de productie van actieve stoffen door het zenuwstelsel.
  • In het eerste geval prikt de acupuncturist een punt en veroorzaakt een vrijwel onmiddellijk effect van verlichting, ontspanning. Het is een reflexeffect, vanwege de doorgang van een zenuwimpuls.
  • In het tweede geval veroorzaakt de stimulering van andere punten de productie van bepaalde stoffen die endorfines worden genoemd. Deze hebben een werking op de ontspanning en tegen de pijn dicht bij die van de morfine.

1 2 3


Video: PienTV, hoe acupunctuur je kan helpen (Juni- 2021).