Zwangerschap

Misselijkheid en diabetes screening

Misselijkheid en diabetes screening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Ik heb verschrikkelijke misselijkheid in de ochtend, hoe succesvol te zijn in het screenen op zwangerschapsdiabetes?" Anna Roy, een liberale en gastvrije verloskundige in Parijs, beantwoordt de vraag van Corrie.

Het antwoord van Anna Roy, liberale en gastvrije verloskundige in Parijs

  • Omdat het een risico vormt tijdens de zwangerschap, kunnen zwangerschapsdiabetes, voorbijgaande en conjunctieve diabetes (die tijdens de zwangerschap voorkomt) bij sommige vrouwen worden gezocht via een bloedtest, routinematig uitgevoerd op een lege maag in de ochtend.
  • Metabole stoornis, diabetes is een stijging van de concentratie glucose, een suiker, in het bloed. Zwangerschapsdiabetes is diabetes die tijdens de zwangerschap voorkomt en vrouwen kan treffen die nog nooit eerder diabetes hebben gehad en die niet noodzakelijkerwijs grond of erfelijke aanleg hebben.
  • Zwangerschapsdiabetes wordt gediagnosticeerd met een nuchtere bloedtest. Het wordt voorgeschreven volgens risicofactoren, vooral bij vrouwen ouder dan 35, overgewicht en obesitas.
  • Als deze screening voor sommige vrouwen moeilijk kan zijn, vooral voor vrouwen die last hebben van ochtendmisselijkheid, verlicht door etenhet is onmisbaar. Inderdaad, zwangerschapsdiabetes verhoogt het risico van de bevalling van een grote baby (macrosomie), die, naast het verstoren van de juiste loop van de bevalling, kan leiden tot metabole stoornissen bij kinderen en medisch toezicht vereist.
  • In gevallen waarin misselijkheid te invaliderend isde verloskundige of gynaecoloog kan een thuisonderzoek voorschrijven. Anders moet de vrouw naar het laboratorium worden begeleid, voor het geval ze zich slecht voelt en van plan zijn om er een snack op te nemen, om direct na het bloedmonster te eten.

Interview door Frédérique Odasso

Andere deskundige antwoorden.

Voor meer informatie: het boek Welcome to the world, het vertrouwen van een jonge verloskundige met Leduc-edities