Zwangerschap

Geboorte: welke surveillance voor uw baby?

Geboorte: welke surveillance voor uw baby?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens de bevalling wordt de hartslag van uw baby nauwlettend gevolgd. Een goede manier om te weten of het voldoende zuurstofrijk is. Indien nodig zullen andere onderzoeken worden uitgevoerd, zoals het meten van de pH, het elektrocardiogram, de dosering van de lactaten ... Verklaringen.

HEART RHEUM (RCF): de methode bij uitstek

Waarom?

  • De toename van dit ritme getuigt soms van een hyperthermie van de moeder, dat wil zeggen van een verhoging van de temperatuur van haar lichaam. Omgekeerd is een vertraging van de foetale hartslag (FHR) een teken van foetale nood.

Het principe

  • Dankzij een sensor op de buik van de moeder en onderhouden door een riem, registreert het medische team de hartactiviteit van de foetus, de versnelling, de vertragingen, ritmestoornissen. De sensor is verbonden met een apparaat dat door geluiden de frequentie van de slagen van het hart van de toekomstige baby aangeeft. De parallelle aanwezigheid van een grafische opname maakt het mogelijk om de foetale hartslag en de intensiteit van de uteruscontracties direct te visualiseren.
  • Al deze gegevens weerspiegelen de goede vitaliteit en zuurstofvoorziening van de toekomstige baby. Bij de minste afwijking kan het medische team de beslissing nemen om de levering te versnellen of een keizersnede te overwegen.

Aanbevelingen

  • Tijdens de bevalling moet continu cardio-foetale opname worden uitgevoerd, met een systematische analyse om de 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het bestaan ​​of de afwezigheid van risicofactoren.

De maatregelen

  • Het basisritme is normaal tussen 110 en 160 slagen per minuut, te snel boven 160 slagen gedurende meer dan tien minuten, te langzaam onder 110 slagen, gedurende dezelfde periode. Side uteriene activiteit, geschat wordt de normale frequentie tussen 2 en 5 weeën om de tien minuten. Vandaag denken we aan een "geminiaturiseerde" monitoring, die de continue monitoring van de foetale hartslag (FHR) tijdens het werk mogelijk maakt, terwijl de mobiliteit van de toekomstige moeder mogelijk wordt.

INFO +

De analyse van het cardio-foetale ritme produceert veel "valse positieven": ten onrechte wordt gedacht dat de baby slecht zuurstofrijk is. Dit resulteert in een toename van keizersneden of instrumentele extracties (cupping, tang) niet altijd gerechtvaardigd.

1 2 3 4 5 6