Zwangerschap

Bijziendheid: moet u overleg plegen voordat u bevalt?

Bijziendheid: moet u overleg plegen voordat u bevalt?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens de zwangerschap neemt bijziendheid toe. Zwanger en bijziend, is het belangrijk dat je oogarts je in de gaten houdt. Het advies van Dr. Patrick Ligeon-Ligeonnet, hoofd van een afdeling oogheelkunde.

Waarom uw oogarts raadplegen in geval van bijziendheid?

  • Tijdens de zwangerschap merken sommige zwangere vrouwen een verminderde gezichtsscherpte of verslechterende bijziendheid.
  • Bij bijziende moeders zijn er een risico op losraken van het netvlies tijdens de afleveringt. Het wordt veroorzaakt door hypertensie op ooghoogte.
  • U zult niets riskeren als uw netvlies in goede staat is, maar het is uiteraard noodzakelijk om het aan het einde van de zwangerschap (ongeveer zeven of acht maanden) te controleren. Om mogelijke laesies te voorkomen en te behandelen, is het raadzaam om een ​​oogarts te raadplegen. Als het een risico of een begin van scheiding detecteert, zal behandeling worden overwogen.
  • Hoe dan ook, weet dat netvliesloslating tijdens de bevalling is vrij zeldzaam. Wanneer het zich voordoet, kan alleen een operatie een deel van de schade herstellen.

Screening van risico's door een "fundus"

  • De oogarts biedt u een volledig onderzoek om risicofactoren te identificeren. Nadat je een paar druppels in je ogen hebt gedaan om de pupil te verwijden, zal hij een "verwijzende fundus" uitvoeren.
  • Hij zal dus zijn periferie onderzoeken om "een palissade" te detecteren, dat wil zeggen een klein netvliesgat, of een traan die vatbaar is voor een detachement.
  • In geval van letsel aan het netvlies, Preventieve behandeling bestaat uit een of twee lasersessies vóór de verwachte geboortedatum. De laser zal de lagen van het netvlies lassen met uitzondering van het kwetsbare gebied. Zelfs als er een kleine onthechting in dit gebied optreedt, zal deze niet evolueren naar een volledige onthechting.

Andere problemen ten tijde van de push

  • Meer dan het detachement, het zijn de bloedingen van het netvlies die mogelijk moeten worden gevreesd op het moment van de stoot. Ze manifesteren zich door een bloedvlek die de volgende dagen een wazig zicht veroorzaakt.
  • Dit lost zichzelf meestal spontaan op, maar monitoring is vereist. Raadpleeg onmiddellijk uw oogarts.

Monique Fort met Dr. Patrick Ligeon-Ligeonnet, hoofd van een afdeling Oogheelkunde.

En contactlenzen?

Onder invloed van hormonale impregnatie is het mogelijk dat u een beetje moeite hebt om uw contactlenzen te ondersteunen, omdat het hoornvlies minder goed gehydrateerd is. wees gerust, het zal na de geboorte weer normaal worden. Draag ondertussen je bril ... ze passen je zo goed!

3e trimester: het is ook tijd om de anesthesist te raadplegen.