Zwangerschap

Zwangere vulva-mycose, natuurlijke behandelingen

Zwangere vulva-mycose, natuurlijke behandelingen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vulvar of vulvovaginale schimmel komt vrij vaak voor bij zwangere vrouwen. Als het een milde infectie is, zijn de symptomen toch onaangenaam: het punt op natuurlijke oplossingen om uit te roeien.

Vulvar-mycose: geen zelfmedicatie tijdens de zwangerschap

  • Jeuk, brandend tijdens het plassen of tijdens geslachtsgemeenschap, rode en gezwollen vulva, zware witte afscheiding ... Geconfronteerd met deze symptomen van intieme mycose, zou het verleidelijk zijn om een ​​van de vele vrij verkrijgbare medicijnen te gebruiken. Slecht idee: de overgrote meerderheid van geneesmiddelen tegen vulvovaginale schimmels zijn gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap.
  • Om een ​​veilige medicamenteuze behandeling te krijgen, is de enige oplossing uw arts te raadplegen. Je kunt ook natuurlijke tips proberen.

Cranberrysap drinken tegen vulvovaginale mycose

  • Regelmatig cranberrysap drinken, ook wel cranberrysap genoemd, zou het risico op urineweginfecties (bijvoorbeeld cystitis) tijdens de zwangerschap verminderen vanwege de antibacteriële eigenschappen. Cranberrysap heeft ook antischimmelactiviteit, interessant om te vechten tegen de microscopische schimmel die verantwoordelijk is voor vulvaire en vulvo-genitale mycose (klassiek, Candida albicans).
  • Drink 1 tot 2 glazen per dag om de voordelen ervan te benutten. Kies een cranberrysap "100% puur sap". U zult vrij gemakkelijk in organische opslag vinden. Door nadelen, pas op voor cranberrysap dat in supermarkten wordt verkocht. Lees hun etiket goed: veel van hen bevatten zeer weinig cranberrysap (bijv. 25%) en zijn zeer rijk aan toegevoegde suikers. Een slecht punt, omdat zeer zoete producten de ontwikkeling van Candida albicans bevorderen ...

Vulvar-mycosen: denk aan probiotica

  • Probiotica zijn "goede bacteriën", die de normale werking van het lichaam ondersteunen. Met name Lactobacillus-probiotica zijn zeer interessant om de onbalans van de intieme flora die de schimmelinfectie veroorzaakt, te corrigeren. Tegenwoordig vinden we in de vorm van voedingssupplementen in de apotheek en drogisterij, maar je kunt ook gewoon yoghurt eten omdat ze van nature rijk zijn aan Lactobacillus ... Nogmaals, het is beter om de zoete producten over te slaan: geef de voorkeur aan yoghurt aard, met een snelheid van 2 tot 3 per dag.

Andere anti-schimmel trucs

  • In het geval van vulvaire mycose wordt het ook aanbevolen om een ​​mild alkalische zeep (pH tussen 7 en 9) te gebruiken voor uw persoonlijke hygiëne, 1 tot 2 keer per dag. Geschiedenis van het bestrijden van zuurgraad, bevorderlijk voor de ontwikkeling van Candida albicans ... Als u niet zeker weet welke zeep u moet gebruiken, raadpleeg dan uw gynaecoloog of apotheker.
  • Vermijd voedingsmiddelen met veel suiker omdat deze waarschijnlijk de glycemische piek verhogen en een gunstig klimaat creëren voor de overgroei van Candida albicans.
  • Draag indien mogelijk alleen een katoenen broek (of ander natuurlijk materiaal) en vermijd het dragen van een strakke broek.
  • Ten slotte, als u gaat zwemmen, houd uw natte zwempak niet te lang bij u.