Je baby 0-1 jaar

Kinderlijster, hoe het te behandelen?

Kinderlijster, hoe het te behandelen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Grappige kleine witte vlekken langs de tong, de binnenkant van de wangen en zelfs het tandvlees van je baby. Het lijkt hem te storen omdat hij begint te huilen zodra hij de borst, de fles of zijn fopspeen zuigt ... Hij kan last hebben van candidiasis, lelietje-van-dalen.

Wat is lelietje-van-dalen?

  • Het is een candidiasis, een ziekte als gevolg van een gist, een microscopische paddestoel: de Candida albicans.Dit element is aanwezig in ons lichaam en draagt ​​bij aan het evenwicht van ons spijsverteringsstelsel. Aan de andere kant, wanneer de aanwezigheid van Candida albicans is overmatig, veroorzaakt het een onbalans van de darmflora en kan een infectie veroorzaken.
  • De lelietje-van-dalen verschijnt vooral door de aanwezigheid van kleine witte vlekken, zoals een coating die lijkt op witte kaas in de mond, op de tong, de binnenkant van de wangen, het gehemelte, het tandvlees.
  • Het huilen van een baby wanneer hij borstvoeding geeft, flesvoeding of tepel kan een teken van beroep zijn en moet een lelietje-van-dalen oproepen, vooral als een witachtige laag langs de binnenkant van zijn mond loopt.
  • Zelden kan spruw het hele spijsverteringsstelsel besmetten. Het kan diarree en roodheid rond de geslachtsdelen en anus veroorzaken.

Hoe wordt lelietje-van-dalen overgedragen?

  • Tijdens de zwangerschap kan hormonale ontregeling de balans tussen verschillende micro-organismen en C verstorenandida albicans kan zich overmatig ontwikkelen. Dit kan ook het geval zijn na het nemen van antibiotica.
  • Meestal is het tijdens vaginale bevalling dat de baby besmet kan zijn.
  • Het kan zo zijn als u borstvoeding geeft en spruw hebt, omdat u antibiotica gebruikt. Evenzo, als uw kind gedwongen wordt antibiotica te nemen, kan hij spruw ontwikkelen.

1 2