Je baby 0-1 jaar

De crisis van 8 maanden, wat is het?


Een plotselinge angst om je armen te verlaten, huilend bij het zien van een gezicht dat hij niet of weinig kent? Geen zorgen, je baby van 6-8 maanden maakt een klassieke crisis door: de angst van de achtste maand.

8 maanden crisis: geen manier om je armen te verlaten!

  • Tijdens zijn eerste jaar kan uw kind een moeilijke tijd doormaken: "de angst van de achtste maand", ook wel de angst van de vreemdeling genoemd. Voor een paar weken vindt uw peuter het ook moeilijker om zich van u te scheiden. Wees gerust, dit is een overgang. Het werd in de jaren 1950 benadrukt door de psychoanalyticus René Spitz. Het wordt "8 maanden crisis" of "8 maanden angst" genoemd, maar het kan optreden na 6 maanden vanaf 9.
  • Deze angst voor de vreemdeling is een sleutelperiode van ontwikkeling van de baby, gelegen tussen de eerste glimlach en de verwerving van het "nee" rond 18 maanden. Fundamentele stappen in het rijpingsproces. Deze reactie geeft aan dat uw kind het verschil is tussen u, zijn moeder en een onbekende persoon. Het is ook een teken dat uw baby zich ervan bewust is dat hij van u kan worden gescheiden.
  • "De angst van deze achtste maand is de aanwijzing dat uw kind zich goed ontwikkelt, dat hij de belangrijke mensen van zijn bestaan ​​(in het bijzonder het ouderpaar) van de anderen onderscheidt ", merkt Beatrice Cooper-Royer, klinisch psycholoog en psychoanalyticus op.
  • Alle baby's zijn niet bezorgd. Geen wonder - of verontrustend - als die van jou na 6-8 maanden nog steeds klootzakken blijft bij de bakker? Alle kinderen schreeuwen niet noodzakelijkerwijs zodra een vreemdeling nadert. Degenen die eraan gewend zijn veel mensen te zien, uiten deze angstgevoelens vaak met minder intensiteit. Sommige zijn ook brutaler, anderen angstiger ...

    1 2 3


    Video: Fortnite-fan 10 veroorzaakt gezinsdrama (Juni- 2021).