Nieuws

Moeder van 10 jaar oud!

Moeder van 10 jaar oud!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ongelooflijk ! Een bevalling is een kroniek in Spanje. Een 10-jarig meisje van Roemeense afkomst is net bevallen van een baby van 2,9 kg. De vader van het kind is 13 jaar oud. Volgens de Spaanse autoriteiten doen de zeer jonge moeder en het kind het goed. (Nieuws van 08/11/10)

De moeder van het meisje zei dat het een vreugde en geen tragedie was, dat het gebruikelijk is om als jong in Roemenië te bevallen.

Ze hebben het record van de jongste moeders en grootmoeders niet "verslagen"

  • In 1939 een jonge Peruaanse vrouw van 5 en een half jaar bevalt van een jongen van 2,7 kg.
  • De jongste grootmoeder is een Italiaan, 29 jaar oud. Ze had haar dochter op 15-jarige leeftijd, die haar eerste kind kreeg op 14-jarige leeftijd.

Premature moederschap wiens risico's de experts verdelen

  • Artsen zijn formeel Als de moeder haar ontwikkeling niet heeft voltooid, of als ze niet goed wordt gevoed, loopt ze een ernstig risico.
  • Anderen antwoorden dat als de ontwikkeling ervan voltooid is en als het goed is gevolgd, is er geen reden voor complicaties.
  • Psychologen zijn het daarmee eens : het lichaam van een minderjarige kan klaar zijn om te bevallen zonder dat het meisje klaar is om moeder te worden.

Nog te bepalen voor lokale autoriteiten als het zeer jonge gezin in bevredigende omstandigheden leeft, als het meisje de voogdij over haar kind kan opnemen of als ze door de sociale voorzieningen moet worden ondersteund.

Frédérique Odasso