Je baby 0-1 jaar

Plotselinge dood: 6 gebaren om het te vermijden

Plotselinge dood: 6 gebaren om het te vermijden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel plotselinge kindersterfte, MSN, kon nog steeds worden vermeden. Hoewel hun aantal sterk is gedaald, moeten er nog inspanningen worden geleverd, met name op het gebied van preventie. Hier zijn 6 preventiebewegingen om te weten.

Elk jaar worden nog eens 250 baby's, blijkbaar gezond, het slachtoffer van een plotselinge dood. De helft van de sterfgevallen vindt plaats tussen 2 en 4 maanden. Hoewel de cijfers aanzienlijk zijn gedaald dankzij de preventiecampagnes, blijft dit aantal sterfgevallen helaas stabiel. Hier zijn 6 preventiebewegingen om te weten.

1. Leg je baby op je rug

 • Op de buik ademt een baby een lucht die te rijk is aan koolstofdioxide, hij verdedigt zich minder goed tegen een hoge temperatuur, hij slaapt dieper en heeft moeite wakker te worden uit een mogelijke gevaarlijke situatie - hij blokkeert zijn ademhaling of abnormaal hartritme. Aan de achterkant zijn al deze nadelen sterk verminderd.

2. Kies een geschikt beddengoed

 • De matras moet stevig zijn en perfect aangepast aan de afmetingen van het bed: je baby kan zijn hoofd begraven als er een ruimte tussen de matras en de rand van het bed is. Vergeet het kussen en de pluisjes die te groot zijn om zijn gezicht te bedekken.

3. Gebruik nooit een dekbed

 • Het is nog onbekend welke specifieke mechanismen, maar het lijkt erop dat de stijging van de lichaamstemperatuur een verstoring van de luchtwegen tijdens de slaap kan veroorzaken. U hoeft uw baby niet te veel te bedekken: een surpyjama of een slaapzak is voldoende.

4. Let op de temperatuur van de kamer

 • Zorg er om dezelfde redenen voor dat de kamertemperatuur niet hoger wordt dan 20 ° C (zonder lager te worden dan 18 ° C).

5. Vermijd roken.

 • Geen twijfel meer toegestaan! Volgens veel onderzoeken verhoogt ouderlijk roken zeker het risico van plotselinge dood, waarbij rook de ademhaling van een baby verstoort.

6. Raadpleeg dringend

 • Als uw baby bleek wordt, veel oprispelt, zich schaamt om te ademen, koorts heeft van meer dan 38,5 ° C of slaperig is, aarzel dan niet om een ​​arts te bellen in een noodgeval.

Isabelle Gravillon

 Opmerkingen:

 1. Kazigrel

  Je begaat een fout.

 2. Gilpin

  Ik kan u aanraden de site te bezoeken, die veel artikelen bevat over het onderwerp dat u interesseert.

 3. Teaghue

  Natuurlijk. Het gebeurt. We kunnen over dit thema communiceren.

 4. Simpson

  Gefeliciteerd, je hebt een geweldig idee bezocht

 5. Melar

  Ik ben het ermee eens, dit is geweldige informatie.

 6. Shaktitaur

  Alleen dat is nodig. Ik weet dat we samen tot een goed antwoord kunnen komen.Schrijf een bericht