Uw kind 1-3 jaar

Dierenbeten: de juiste gebaren

Dierenbeten: de juiste gebaren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bij mooi weer word je graag groen! Op het programma: lunch op het gras, spelletjes in de tuin, wandelingen op het platteland. Maar uw behoefte aan groen kan soms tot ongeluk voor kinderen leiden omdat het bepaalde gevaren heeft, zoals dierenbeten.

Niet altijd goed gezelschap!

  • Meestal houden kinderen van dieren. Ze hebben de neiging om te naderen, vooral als je huisdieren thuis hebt.
  • Regel 1 is om je kleintje te leren om geen enkel dier te benaderen of aan te raken zonder toestemming, zelfs als het bekend voorkomt. De hond, kat, konijn of schildpad van de buurman kan wraak nemen door uw kind te bijten omdat ze zich in gevaar voelen.
  • In geval van bijten, spoel eerst de wond grondig met schoon water om de kiemen in het speeksel van het dier te verwijderen. Reinig het met ontsmettingsmiddel (chloorhexidine) en bescherm het met een steriel kompres. Of het een huisdier of een zwerfdier is, het is verplicht om het letsel door een arts te controleren. Hij zal beslissen of de wond gehecht moet worden en of uw kind bepaalde injecties moet krijgen (anti-rabiës, anti-tetanus).
  • In het geval van een diepe wond, als er veel bloed is, bel Samu (15) of brandweer (18). Terwijl je op ze wacht, druk je de wond samen met de palm van je hand, die je hebt geïsoleerd met een handschoen of plastic folie.

Schoenen om slangenbeten te voorkomen!

  • NGa niet de natuur in zonder enige voorzorgsmaatregelen te nemen. Er is geen sprake van uw kinderen te laten stoeien in het hoge gras of over de velden, zonder goed te passen, goede schoenen of laarzen, om zichzelf te beschermen tegen slangenbeten.
  • Als u kampeert, laat uw afval dan niet rondhangen, omdat dit reptielen, knaagdieren of zelfs ezels kan aantrekken!
  • Als een slang (alleen adders giftig is, slangen onschadelijk zijn en alleen aanvallen als ze zich bedreigd voelen) uw kind zou bijten, moet u zo snel mogelijk naar de eerste hulp gaan.
  • Goede acties: bel de brandweer (18) of Samu (15). Totdat uw kind wordt verzorgd en geïnjecteerd met anti-gifserum. Je kunt de wond desinfecteren met water en zeep, een antisepticum en een kompres aanbrengen. Om haar pijn te verlichten, kunt u haar paracetamol geven, maar nooit aspirine. Immobiliseer het getroffen ledemaat met een sjaal, elleboog gebogen tegen de borst, voor de arm. Improviseer een geïmproviseerde beugel voor het been.
  • De acties om te verbieden: probeer nooit de wond op te zuigen of in te snijden. En gebruik zelf geen antivenom-serum. Dit product, zeer allergeen, kan gevaarlijk zijn wanneer het buiten medisch toezicht wordt toegediend.

Frédérique Odasso

Vind onze Bobos-map van de zomer.