Zwangerschap

Mijn gewicht stagneert aan het einde van de zwangerschap

Mijn gewicht stagneert aan het einde van de zwangerschap


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Ik ben in het begin van de zwangerschap heel snel (11 kg) aangekomen en mijn baby ook. Ik begin mijn negende maand en gedurende 4 weken stagneert mijn gewicht. Is normaal?" Marianne Benoit Truong Canh, verloskundige , beantwoord de vraag van Julie.

Het antwoord van Marianne Benoit Truong Canh, vroedvrouw en nationale hulpverlener

  • Geen zwangerschap is hetzelfde. Als veel vrouwen aan het einde van de zwangerschap aankomen, is dit niet jouw geval. Uw elf kilogram komt overeen met een volledig aangepaste gewichtstoename als uw body mass index (gewicht-hoogte verhouding in het kwadraat) vóór uw zwangerschap normaal was en als uw baby een goede groei heeft. Dit moest worden gecontroleerd tijdens uw medische follow-up.
  • De laatste maand neemt de toekomstige baby gemiddeld 200 tot 250 g, de rest is relatief ten opzichte van het vruchtwater en de placenta, dat is wereldwijd 300 g. Maar als u de afgelopen vier weken niet bent gegroeid, is het waarschijnlijk dat uw baby gebruikmaakt van uw reserves, zonder dat dit enig gevaar oplevert of een negatieve invloed op uw gezondheid heeft. Maak je geen zorgen!

Het standpunt van de moeders

  • "Voor mijn eerste zwangerschap nam ik 12 kg in zes maanden en daarna niets. De baby was 4 kg bij de geboorte! Ik wacht weer op een kind en ben op dezelfde weg. Dus maak je geen zorgen " Halima
  • "Voor mijn eerste zwangerschap nam ik heel weinig tot zes maanden, toen groeide ik 16 kg, maar voor de tweede, na zeven maanden, had ik 12 kg meer en toen stagneerde mijn gewicht bijna tot de geboorte (ongeveer 2 kg) Elke vrouw en elk lichaam reageert anders op het moederschap! " Sofia

Andere deskundige antwoorden.