Zwangerschap

Mijn man raakt me niet meer aan ...

Mijn man raakt me niet meer aan ...


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onze specialisten beantwoorden vragen die met name de aandacht van de redactie hebben getrokken.
Bénédicte's vraag: "Ik ben 5 maanden zwanger en ik wil echt seks hebben, maar mijn man raakt me niet meer aan en weigert een dialoog over dit onderwerp.

Het antwoord van Dr. Sylvain Mimoun *, gynaecoloog

  • Ik verzeker je meteen dat je er niet bij betrokken bent. Je man ziet je waarschijnlijk als een onbewuste moeder en hij kan geen seks hebben met een moeder. Als u "Miss World" zou zijn, zou haar houding hetzelfde zijn.
  • Alleen zijn gedrag wekt onvermijdelijk in jou je gebrek aan vertrouwen en je hebt de verkeerde indruk dat je hem niet meer leuk vindt.
  • Probeer echter de dialoog met hem te hernieuwen, mogelijk door een paar therapeuten te raadplegen. Zodra je bent bevallen, wordt hij weer de man van wie je houdt. Als zijn houding niet zou veranderen, zou een overleg met een specialist onontbeerlijk zijn.

Het standpunt van de moeders

  • "Weet dat mannen, vooral voor een eerste baby, een beetje moeite hebben met vrijen met" drie ". Hij is misschien bang dat je pijn hebt. De beste oplossing zou zijn dat je erover probeert te praten beide om zijn vrees weg te nemen. " Roxane
  • "Ik heb vrienden van wie de man op dezelfde manier heeft gereageerd als ik begrijp je verdriet, maar geduld is de beste remedie. Het is niet gemakkelijk, ik herken het. Je kunt hem ook boeken voor een diner bij kaarslicht of lingerie Maak je geen zorgen, alles zal weer normaal worden na de geboorte van je peuter. " Sally

* Auteur van seks en gevoelens, vrouwelijke versie, ed. Albin Michel.

Andere deskundige antwoorden.

U stelt ook uw vragen en helpt andere toekomstige moeders op onze Forum Seksualiteit en zwangerschap