Uw kind 3-5 jaar

Mijn kind ziet kleine vader

Mijn kind ziet kleine vader


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een vader die laat thuiskomt van zijn werk, die veel reist of niet thuis woont ... hoe om te gaan met de afwezigheid van zijn vader en de link te behouden? Het advies van Dana Castro, psychotherapeut.

Zijn vader komt laat thuis

  • Dat klopt, zijn vader waardeert je kind, helpt hem door games te groeien ... Het zou jammer zijn dat hij zijn rol niet vervult.
  • Wat te doen. Wed op de regelmaat die uw kleintje geruststelt. Komt zijn vader altijd tegelijkertijd terug? Breng een ritueel teweeg: zodra hij aankomt, gaat hij rechtstreeks naar zijn kamer voor een knuffel, een verhaal. Je weet niet wanneer hij terugkomt? Laag je kind. Om op hem te wachten, zou hij zich zorgen kunnen maken. Stel de reünie uit voor het ontbijt of het weekend: ze zoeken beide de krant op zondag. Wanneer hij daar is, niet wegvagen, moet uw kind u als gezin herenigd zien.
  • Wat hem te vertellen. "Papa zal je komen kussen en je morgen vertellen hoe laat hij kwam ..."

Zijn vader reist veel

  • Soms wacht de held. Je kind is bang dat hij nooit meer terug zal komen ...
  • Wat te doen. Help hem zijn vader te visualiseren: "Stel je hem voor met stokjes? Pfff ..." Stel voor aan zijn verre vader om hem elke dag op hetzelfde tijdstip te bellen, of om een ​​e-mail te sturen, een webcam-camper ... Maak een een klein spelletje zoals het kruisen van een kalender, het geeft je kind de indruk de situatie te beheersen. Zijn vader kan hem ook een klein geschenk geven om deze link te behouden, op voorwaarde dat hij dat doet door echt aan zijn kind te denken. Blijf in zijn afwezigheid ... zonder hem de rol van vader te laten zwepen bij zijn terugkeer! En wees niet boos over het feest dat uw kind voor hem heeft.
  • Wat hem te vertellen. "Over vijf dagen wacht papa op je aan het einde van school, want elke dag buig je zo'n vinger ... Als je je vuist hebt gesloten, is hij hier!"

Je bent gescheiden

  • Er is geen alternatief model van bewaring, waarbij elk geval anders is. Het belangrijkste is om een ​​regelmatige link te behouden.
  • Wat te doen. Probeer het met zijn vader eens te vinden ... op zijn best! Zelfs gescheiden, moet uw kind u nog in een beleefde relatie zien. Zorg dat zijn vader daar blijft. Een telefoontje op dinsdagavond, foto's in zijn kamer, etc. Roep gemeenschappelijke herinneringen op als hij je uitnodigt.
  • Wat hem te vertellen. "Het was je vakantie met je vader Ja, het is prachtig Bretagne, we zijn alle drie gegaan, ik zal je de foto's laten zien ..."

Agnès Barboux met Dana Castro *, psychotherapeut.

* Auteur ervan gaat niet sterk thuis, ed. Albin Michel.