Uw kind 3-5 jaar

Mijn kind zweet veel, wat te doen?

Mijn kind zweet veel, wat te doen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zodra het warm is, zwemt je kind. Maar waarom zweet hij zoveel? Ons advies om te zorgen voor een beetje comfort te midden van al deze luchtvochtigheid!

Het is zomer en je kind maakt zijn T-shirts binnen enkele minuten nat. Zijn kleine gympen geven een vieze geur af en zijn handen zijn vochtig. Toegegeven, deze overvloedige transpiratie is niet erg prettig ... maar het is noodzakelijk.

Wat is het punt van transpiratie?

  • Zweten is een natuurlijk mechanisme dat de lichaamstemperatuur reguleert. Hoe warmer het wordt, hoe hoger de temperatuur van het lichaam stijgt en hoe meer het lichaam dankzij de zweetklieren het vocht laat afkoelen.
  • De zweetklieren zijn overal op het lichaam aanwezigmaar zijn meer geconcentreerd in bepaalde gebieden: vooral op de handpalmen, de voetzolen, onder de oksels, rond het perineum.
  • Het is geen zweet dat stinktmaar zijn degradatie wanneer het in contact komt met de vele bacteriën op de huid.

Waarom zweet hij zoveel?

  • Sommige kinderen zweten meer dan anderenhet is zo! Hun genen zijn minder in staat om de afscheiding van transpiratie te beheersen. Maar dat betekent niet dat ze een slechte gezondheid hebben.
  • Zoveel overmatig zweten kan wijzen op een ziekte bij een volwassene (bijv. een schildklierprobleem), omdat dit teken bij een kind zelden van belang is. Aan de andere kant, als het wordt geassocieerd met andere symptomen - naast het zweten, drinkt het kind 's nachts veel, plassen, zonder gewicht afvallen - is het belangrijk om een ​​specialist te raadplegen om de hypothese van diabetes.

1 2