Uw kind 5-11 jaar

Heeft mijn kind een bril nodig?

Heeft mijn kind een bril nodig?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw kind knippert vaak, komt met hoofdpijn terug van school, wordt snel moe als hij leest? Misschien ziet hij het gewoon niet zo goed. Het is tijd om de balans op te maken met een oogarts.

Je kind lijkt vaak moeite te hebben om de balans op te maken, van dichtbij of veraf, wanneer hij zijn huiswerk doet, tv kijkt of probeert de instructies van de leraar op het bord te lezen ... Een op de zes kinderen heeft een visuele afwijking bij de geboorte. Wat niet betekent dat hij zijn hele leven een bril zal dragen. Op tijd gedetecteerd, kunnen sommige aandoeningen tot 100% worden gecorrigeerd.

Het probleem

  • Dragen beide ouders een bril? Dit is een eerste aanwijzing om de ogen van uw peuter nauwlettend in de gaten te houden, omdat de meeste aandoeningen erfelijk zijn. Premature kinderen zijn ook kwetsbaarder voor problemen met het gezichtsvermogen.
  • Hij loenst.
  • Hij klaagt over niet goed zien, wrijft in zijn ogen of knippert vaak.
  • Hij komt moe van school thuis, heeft hoofdpijn, voelt duizelig.
  • Hij leest niet langSoms verliest hij zijn lijn, herleest tweemaal dezelfde zin of hetzelfde woord.
  • De leraar vertelde je dat hij enkele brieven verward had en het is moeilijk om te onthouden wat hij leest ... Het is tijd om de balans op te maken van een specialist.

Neem contact op met een specialist

Alvorens de CP binnen te gaan, controleert schoolgeneeskunde systematisch de visie van kinderen. Als u twijfels hebt, aarzel dan niet om een ​​oogarts te raadplegen die gespecialiseerd is in kindergeneeskunde, beter uitgerust voor dit onderzoek.

  • Hij meet zijn gezichtsscherpte, van heinde en verre, met tekeningen voor de jongsten en figuren vanaf 6 jaar oud.
  • Hij observeert de balans tussen zijn twee ogen en oculaire motriciteit (orthoptische beoordeling) - om onder andere strabismus te detecteren en de visie op kleuren te controleren.

    1 2