Je kind 3-5 jaar

Mijn kind sneed zijn vinger

Mijn kind sneed zijn vinger


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je duizendpoot of onhandige kleine snee jezelf met een mes of wat dan ook. Eenvoudig klein gesneden, bloeden, ernstiger geval ... geval per geval, het advies Dr. Dominique Penso-Assathiany, dermatoloog.

Het is maar een kleine pauze

Oppervlakkig en klein, de snee bloedt niet te veel. Onder de indruk roept uw ​​kind, maar u kunt de situatie wel aan.

 • Je eerste reflex moet zijn om de wond te wassen met water en zeep (of alleen water als deze te veel prikt) om vuil te verwijderen. Spoel en droog de wond vervolgens goed met een kompres of een schone doek. In de meeste gevallen is dit voldoende.
 • Als het instrument daarentegen vuil was (of bij twijfel), breng dan een antisepticum aan na het reinigen van water + zeep. Het meest geschikt? Een spray met chloorhexidine (Biseptine® of Diaseptyl®) die niet prikt en het meest effectief blijft.
 • Druk ten slotte de wond enkele minuten samen en breng dan een klein verband aan op de vinger zodat uw kind zich niet schaamt bij zijn dagelijkse handelingen. Je kunt het een of twee keer per dag wijzigen.

Het bloedt veel

Gelokaliseerde vingersnedes kunnen indrukwekkend zijn omdat het een sterk gevasculariseerd deel van het lichaam is. Blijf kalm.

 • Na het reinigen van de wond met zeep en water, drukt u de problematische vinger stevig aan met een schoon kompres of een doek. Gebruik geen katoen, omdat het risico bestaat dat vezels in de wond worden ingebed.
 • Laat de compressie na 2-3 minuten los en probeer de situatie te beoordelen. Als de wond na enkele minuten echter nog steeds zoveel bloedt, wacht dan niet en ga naar pediatrische noodsituaties.

Auw, het wordt ingewikkeld!

Je kind zegt dat hij mieren op zijn vingertop heeft, hij voelt zich niet zo goed ...

 • Ga naar noodsituaties als de snede diep of lang is of met onregelmatige randen of een vreemd lichaam in de wond is (grind, glas ...). In al deze gevallen moet de wond worden onderzocht door een gezondheidsdeskundige. Vergeet het gezondheidsverslag van uw kind niet, omdat artsen zullen controleren of zijn tetanusvaccinaties actueel zijn (wat meestal het geval is op deze leeftijd).

Sophie Cousin met Dr. Dominique Penso-Assathiany, dermatoloog.Opmerkingen:

 1. Upton

  Bedankt. Ik heb het met belangstelling gelezen. Blog toegevoegd aan favorieten =)

 2. Emory

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. Ik ben verzekerd. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 3. Coltere

  Geweldig, dit is een waardevolle meningSchrijf een bericht