Uw kind 3-5 jaar

Mijn kind verveelt zich altijd, is het normaal?

Mijn kind verveelt zich altijd, is het normaal?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Ik weet niet wat ik moet doen ..." Dit kleine zinnetje komt vaak terug in de mond van uw kind? Dedramate en help hem zelf een activiteit te vinden. Ja, ja, het is mogelijk!

Ongelooflijk ! Zijn kamer zit vol met games, maar je kind vraagt ​​je constant om met hem te spelen. Moedig hem aan om de wereld om hem heen te verkennen.

Waarom verveelt hij zich?

  • Na 3-4 jaar is het moeilijk voor uw kind om zijn aandacht langer dan twintig minuten vast te houden. Hij heeft moeite zich te concentreren op een spel of dezelfde activiteit. Het is normaal dat hij vaak stopt om naar je toe te komen. "Ik verveel me" kan betekenen: "Ik ben klaar met dit spel, ik wil iets anders doen." Wacht om te zien of hij aan een nieuwe activiteit begint.
  • Hij voelt zich erg druk. Door reactie vergrendelt hij zichzelf in het beeld van inactiviteit en probeert hij zich min of meer bewust schuldig te voelen.
  • Hij is gewend om activiteit aan activiteit te koppelen. Hij voelt zich verloren als hij niets te doen heeft.
  • Hij wil een knuffel. Vraag hem wat er aan de hand is als hij bij je komt. "Ik verveel me" betekent soms "ik ben bang" of "ik ben verdrietig". Hij moet misschien geknuffeld worden, om zich geliefd te voelen. Stel hem gerust, geef hem een ​​kus om hem te helpen terug te spelen.

Hoe kan ik helpen?

  • Als sommige kinderen heel goed alleen spelen, heeft uw peuter mogelijk de aanwezigheid van anderen nodig en vooral die van jou. Als hij naar de kinderkamer of school gaat, is hij gewend om met een groep kinderen te spelen. Wanneer hij zich thuis voelt, kan hij zich een beetje eenzaam voelen. Zijn verhaal: een beroep doen op zijn vader of moeder.
  • Deelnemen. Om hem te helpen onafhankelijker te worden, stel je voor dat hij iets met hem doet. Start de activiteit, help hem eerst en ga dan weg. Door alleen te achtervolgen, leert hij zelf spelen en creëren. Hij zal meer vertrouwen in hem hebben. Kom terug om hem te feliciteren. Hij zal zich veilig voelen als hij je in de buurt kent, zelfs als je in de volgende kamer bent.

1 2