Uw kind 1-3 jaar

Mijn kind wil 's nachts niet in slaap vallen. Wat te doen?

Mijn kind wil 's nachts niet in slaap vallen. Wat te doen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn 2-jarige kind weigert naar bed te gaan", "Hij wil niet meer alleen in slaap vallen", "Hij komt uit bed, komt ons tegemoet en huilt als we een beetje koppig zijn ..." Waarom je kind, die had tot nu toe een vredige slaap, verandering van gewoonten?

Je kind wordt groot en als hij na een dag thuis op de crèche of bij de assistent van de kleuterschool thuiskomt, vindt hij het leuk om zijn kamer, zijn speelgoed te vinden en tijd met je door te brengen. Het is begrijpelijk dat hij niet naar bed wil en wat weerstand wil bieden.

  • Bereid hem dan rustig voor om naar bed te gaan. Niets is vervelender voor het kind dat bezig is met spelen dan de bestelling lijdt om alles achter te laten. Je zegt tegen hem: "Over 5 minuten ga je naar bed." Als je terugkomt, ben je vastberaden.
  • Het is tijd om naar bed te gaan: omring je kind met rust. Respecteer zijn gewoontes: zachte muziek, lied, verhaaltje, aanwezigheid van de deken, nachtlampje, deur op een kier ... Hetzelfde scenario dat elke nacht wordt herhaald, geeft hem de zekerheid dat bij de wekker alles hetzelfde zal zijn.
  • Zodra het kind in bed ligt, mag hij niet meer opstaan, het is een gewoonte om te nemen, anders zijn alle excuses goed om terug te keren: "Ik heb het te warm", "Ik heb dorst", ik Ik ben bang "...
  • En bedreig het kind niet met het naar bed brengen als het niet gehoorzaam is. Dit maakt van slapen een straf terwijl het een goede tijd moet zijn.

Maar soms verandert het slapengaan in drama. Waarom?

  • Daar zijn verschillende redenen voor: een verandering van gewoonte, een paar drukke dagen die tot ergernis leiden.
  • Maar ook op deze leeftijd wordt elk kind zich ervan bewust dat hij alleen in zijn bed ligt, terwijl zijn ouders twee zijn en hij probeert ze te scheiden; het is het begin van de intrede in een complexe periode (de oedipale periode) waarin hij in een moeilijke situatie leeft, met een beetje eenzaamheid en leed, een beetje afgunst en rivaliteit.
  • Je kunt het hem op een ontspannen moment van de dag rustig uitleggen. Vertel hem dat ouders 's avonds samen zijn, zo is het; dat alle kinderen deze periode doormaken omdat ze opgroeien en het goed is om op te groeien. Wil hij een beetje licht dat hij zelf aan en uit kan zetten binnen het bereik van zijn hand? Wil hij een nieuwe knuffel voor "big" of een nieuwe pyjama of nachtjapon om samen te kiezen?
  • We moeten niet van streek raken: kinderen hebben hun ouders nodig om kalm, stil, zelfverzekerd in hun beslissingen te zijn en altijd erg aardig door ze elke keer weer naar bed te brengen.

Ontdek in de boekhandel de nieuwe editie van "Ik voed mijn kind op"