Uw kind 3-5 jaar

Mijn kind wil niet naar zijn oma gaan

Mijn kind wil niet naar zijn oma gaan


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voor de vakantie had je gepland ... oma! Maar je kind wil niet gaan. Het maakt alles ingewikkeld: uw organisatie, de relaties tussen u en uw ouders of schoonouders ... Het advies van onze specialist.

Uw kind heeft duidelijk iets ergs meegemaakt tijdens zijn laatste verblijf ... Wat zou deze afwijzing kunnen verklaren? De reden ontsnapt aan je en het maakt je ongemakkelijk. De oplossing is per geval:

Bij oma is hij 's nachts bang

 • Op zijn leeftijd nemen zijn angsten toe, omdat zijn verbeelding zich volledig uitbreidt. Hij kon schaduwen zien in een kamer die hij minder goed kent ... Maar niet noodzakelijk omdat, als je hem vraagt: "Je werd gedwongen je bord af te maken, je een nachtmerrie had?", Behoudt hij spontaan de laatste optie.

Wat te doen

 • Vraag eerst de grootouders om een ​​nachtlampje te verlaten en in te grijpen in geval van nachtmerrie ... Stel ook voor om samen Playmobil te spelen: een personage slaapt met zijn opa en oma; hij gaat naar bed en ... naar je kind om de rest te vertellen, wanneer het personage 's nachts wakker wordt. Het idee is dat hij de situatie doet herleven. Als er geen probleem naar voren komt, start u de dialoog.
 • Wat hem te vertellen. "Wat voel je in je hart om naar het huis van je grootouders te gaan?" De zorgen zijn daar, echt 's nachts, of liever hier? "

Uw kind wil u niet verlaten

 • Op deze leeftijd kan hij anticiperen op het gebrek dat hem uw afwezigheid zal veroorzaken en kan hij vrezen voor deze scheiding. Als je problemen hebt in je relatie of werk, maakt hij zich zeker zorgen om je en wil hij je niet verlaten. Maar hij kan ook de behoefte tonen om vol tederheid en aandacht te zijn. Dat is wat hem in staat stelt om rustiger te vertrekken.

Wat te doen

 • Zelfs als de start op handen is, neem de tijd om te spelen, knuffelen, kietelen op het bed, lees een verhaal dat hij kiest. En laat u niet onderbreken door de telefoon of een spontaan bezoek.
 • Wat hem te vertellen. "Alles komt goed voor mij terwijl je bij Papi en Oma bent, en als ik terugkom, in twee dodo's, zullen we een dikke knuffel maken."

1 2Opmerkingen:

 1. Antiphates

  wat schattig zeg je

 2. Kajijinn

  Bravo, wat zijn de juiste woorden ... briljante gedachte

 3. Triton

  En wat zouden we doen zonder jouw heel goede idee

 4. Macray

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Laten we bespreken. E-mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht