Uw kind 5-11 jaar

Mijn kind heeft een pijnlijk ooglid

Mijn kind heeft een pijnlijk ooglid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ouch! vanmorgen wordt hij wakker met grappige ogen. Hij wrijft ze, zichtbaar beschaamd. Het heeft een puistje of wimpers op jeukende roos. Blepharitis, stye, chalazion? Moet je je zorgen maken?

Hij heeft geïrriteerde oogleden: een blefaritis

  • Uw kind heeft roos in de wimpers. Hij heeft rode en ietwat korrelige oogleden. Het is een ontsteking van de oogleden, genaamd blefaritis. Het komt vaker voor bij kinderen met een huidprobleem, zoals eczeem of allergie.

Wat te doen

  • Als je kind het accepteert, doe dan kokend water in een kom en vraag hem erover te gaan staan. Stoom verzacht de schubben en wordt verwijderd met een vochtig kompres. Als hij terughoudend is, gebruik dan kompressen van warm water om zijn wimpers te ontstoppen. Let op, altijd één kompres per oog om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Masseer vervolgens het ooglid met een specifieke gel voorgeschreven door uw arts of zoete amandelolie. Deze zorg is meestal het meest voldoende.

Hij heeft een kleine bal op het ooglid: een chalazion

  • Geen aarzeling mogelijk, dit is een chalazion. Ontsteking door stuwing van een talgklier. Het manifesteert zich door een kleine harde bal onder de huid, meestal pijnloos.

Wat te doen

  • Nogmaals, grijp zo snel mogelijk in om te voorkomen dat deze bal wordt ingesloten. Reinig het ooglid met een kompres van warm water en masseer het vervolgens met zoete amandelolie om de klier te ontstoppen in afwachting van overleg. De oogarts zal een zalf voorschrijven die corticosteroïden bevat. Aldus behandeld zal het chalazion na 8 tot 10 dagen verdwijnen. Als een bal aanhoudt, moet de specialist mogelijk een kleine incisie in het ooglid maken om de klier te verwijderen. Deze procedure wordt poliklinisch uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Het heeft een knop aan de rand van het ooglid: een stye

  • U ziet een puistje op het ooglid van uw kind, gelijk met de wimpers. Deze rode, soms pijnlijke bal is een strontje : een infectie van de follikel van de wimper, vaak te wijten aan staphylococcus.

Wat te doen

  • Druk vooral niet op dit abces, zelfs niet als je een punt van pus in het midden ziet. Uw arts zal een antibioticumzalf op het ooglid aanbrengen. De stijl rijpt binnen 4 tot 5 dagen, wordt vervolgens leeg en verdwijnt.

Mom's woorden

"Elke baby, Titouan had al een droge huid, roodheid en contactallergieën. De kinderarts had eczeem gediagnosticeerd. Na 4 jaar had Titouan uitbraken van blefaritis. De arts adviseerde me om zijn ogen schoon te maken na de bad zodat kleine huiden gemakkelijk loskomen en zoete amandelolie aanbrengen. Met zijn zorg hebben we corticosteroïde zalven vermeden. Vandaag is Titouan 7 jaar oud en alles is in orde. Gwänaelle, moeder van Titouan, 7 jaar oud.

Elisabeth Tzimakas met de medewerking van Dr. Sylvie Berthemy-Pellet, oogarts.