Uw kind 5-11 jaar

Mijn kind heeft nachtmerries

Mijn kind heeft nachtmerries


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op dit moment zijn je grote nachten niet rustgevend! In zweet en tranen wordt je kind wakker, aangevallen door afzichtelijke monsters en spinnen. Wat zijn deze nare nachtmerries?

Nachtmerries: wie stoort?

 • Jouw kind Hij is gedestabiliseerd. De dag na een rusteloze nacht is hij moe om naar school te gaan.
 • You. Je vraagt ​​je af wat deze nachtelijke verstoringen kunnen betekenen. Je bent bang dat je kind bedtijd begint te begrijpen.

GEVAL VOOR GEVAL OPLOSSING

Een nachtmerrie van tijd tot tijd ...

 • Het is volkomen normaal om punctueel nachtmerries te krijgen. Net als de droom maakt de nachtmerrie deel uit van de droomactiviteit die plaatsvindt tijdens de paradoxale slaapfase. Beide hebben uiterst nuttige functies, namelijk het afleveren van berichten vanuit het onderbewustzijn die de zorgen, angsten en agressie van uw kind uitdrukken en interne conflicten oplossen. Als de droom, aangenamer, de bewaker van de slaap is, dwingt de nachtmerrie, pijnlijker om te doorstaan, over het algemeen om wakker te worden.

Wat te doen

 • Vermijd ergernis omdat het je slaap verstoort. Stel hem gerust en laat hem zien dat je hem serieus neemt. Vraag hem om je zijn nachtmerrie te vertellen.
 • Wat hem te vertellen. "Je had een nare droom, maar wees gerust, alles is goed, geen monster kan je pijn doen, ik ben hier."

Zeer enge visioenen!

 • De slaap van uw kind wordt niet alleen gefrustreerd door deze belemmering van diepe slaap. Hij wordt achtervolgd door angstaanjagende en soms zeer gewelddadige beelden. Dit is normaal, de nachtmerrie is een droom met grote angst. Elementen en ergernissen van het dagelijks leven zijn getransformeerd. Dus, de meester, die hem in de dag een aantal remonstrances heeft gemaakt die zal hebben verdriet, kan uiteindelijk veranderen in een draak die dorstig is naar bloed!

Wat te doen

 • Respecteer zijn angst. De onbekende monsters in zijn hoofd zijn echt voor hem, dus ontken ze niet. Het is niet nodig om te proberen te ontleden en naar de psychiater te snellen.
 • Wat hem te vertellen. "Je wilt het me vertellen, ik ben geïnteresseerd om te weten wat je bang kon hebben gemaakt en je in deze staat had kunnen brengen."

Slechte dromen een beetje te vaak

 • Soms hebben nachtmerries de neiging om zichzelf gedurende een lange periode te herhalen. Ze zijn het teken van een grote angst, een blokkade die niet kan passeren. Ze gaan vaak gepaard met gedragsveranderingen. Als uw kind de aankomst van de nacht aanhoudt en de tijd van het slapengaan vertraagt, is het dat het tekenen van oproep lanceert die men niet moet minimaliseren.

Wat te doen

 • Help hem deze grote knoop los te maken die zijn leven vergiftigt: maak een afspraak met een psycholoog.
 • Wat hem te vertellen. "Als u akkoord gaat, zullen we iemand bezoeken die u zal helpen begrijpen wat u zorgen baart en u belet een goede nachtrust te hebben."

Frédérique Odasso met Estelle Nicoud, klinisch psycholoog.