Uw kind 5-11 jaar

Mijn kind is verslaafd aan merken ...

Mijn kind is verslaafd aan merken ...


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sinds een paar maanden is er geen vraag voor uw kind om een ​​jas of een sneaker te dragen die niet is ondertekend! Hoe reageren? Het advies van onze specialist, Valérie Boujon, klinisch psycholoog.

Hij houdt van merken, wat stoort?

  • Jouw kind Hij voelt zich gefrustreerd wanneer je hem het nieuwste trendy model ontzegt ...
  • You. Je zou willen dat hij niet te veel belang hecht aan zijn uiterlijk en begrijpt dat je hem niet alles kunt geven.

GEVAL VOOR GEVAL OPLOSSING

Hij wil tot een groep behoren

Dezelfde sneakers als Leo, dezelfde jas als Pauline ... je kind wil net als zijn kameraden.

Wat te doen

  • Je kind groeit op en voelt de behoefte om bij een groep te horen. Het heeft gemeenschappelijke eigenschappen nodig om zichzelf te identificeren en dit omvat kleding.
  • Als ouder is het aan jou om het midden te vinden tussen wat je hem als opleiding wilt doorgeven: "Je kunt niet alles hebben", en zijn verlangen om tot de groep te behoren waarvan je hem niet volledig kunt uitsluiten.
  • Weigeren alles aan hem zou voorkomen dat hij buiten je ouderlijke verlangen zou bestaan ​​en zou zijn ontwikkeling schaden.
  • Wat hem te vertellen. "Je kiest tussen het T-shirt dat je leuk vindt en de gympen die je zo vaak tegen me spreekt."

Het opent aan de buitenkant

Als hij deze trendy sneakers wil, is het niet alleen om op zijn klasgenoten te lijken, maar ook om zijn persoonlijkheid te vinden en bij je weg te gaan.

Wat te doen

  • Bij het tonen van uw eigen smaak neemt uw kind zijn positie als een subject op zich, afgezien van wat u van hem als ouder verwacht, aan. Hij bedoelt voor jou wie hij buiten het huis is.
  • Het is aan jou om kennis te maken met wat er van hem wordt om deze beweging van scheiding mogelijk te maken. Inzicht in uw behoefte aan onafhankelijkheid weerhoudt u er niet van uit te leggen dat u niet alles voor budgetdoeleinden kunt kopen. Het is aan jou om de juiste maat te vinden.
  • Wat hem te vertellen. "Ik begrijp dat dit horloge belangrijk voor u is, ik vind het ook mooi, als u akkoord gaat, geef ik het u voor uw verjaardag, maar niet eerder."

1 2