Uw kind 1-3 jaar

Mijn kind wordt moeilijk aan tafel

Mijn kind wordt moeilijk aan tafel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rond de leeftijd van 2 is het niet ongewoon dat een kind tijdens de maaltijd moeilijk wordt en dit kan tot conflicten leiden. Hoe reageren? Antwoord met "Ik voed mijn kind op" Laurence Pernoud.

  • Claire's vraag: "Sinds enige tijd is onze 2-jarige dochter moeilijk geworden voor het avondeten, weigert ze groenten te eten en alleen pasta te accepteren, probeert ze de situatie te bagatelliseren en niet tegenstrijdig te zijn, maar ze pikt een stuk kaas of een compote en sluit de avond af met een fles en melk, maar wanneer haar grootmoeder voor de maaltijd zorgt, eet ze heel goed.
  • De situatie die je blootlegt is heel gebruikelijk: rond 2 jaar doen veel kinderen zich gelden door te verzetten en maaltijden zijn vaak hun favoriete terrein. Des te moeilijker om te dragen voor ouders wanneer het kind goed eet met zijn grootmoeder of zijn oppas. Het belangrijkste is niet om spanningen te creëren, te bagatelliseren en buiten de gebruikelijke maaltijdtijden niets voor te stellen. Deze situatie zal uiteindelijk met geduld, flexibiliteit slagen en tegelijkertijd stevig blijven.
  • Wat de samenstelling van het avondeten betreft, uw dochter heeft geen fles en zuivel nodig, de tweede is genoeg. Zijn diner kan bijvoorbeeld een groentepuree met een zetmeel, een zuivel en een compote of een fruit zijn. Verwijder de fles niet abrupt, maar verminder hem geleidelijk totdat hij verdwijnt.

Ontdek in de boekhandel de nieuwe editie van "Ik voed mijn kind op"

Baby: al ons deskundig advies