Uw kind 5-11 jaar

Mijn kind heeft onverklaarbare chronische pijn

Mijn kind heeft onverklaarbare chronische pijn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Maag, hoofd, been, overal ... gedurende enkele maanden heeft uw kind terugkerende pijn die zijn arts niet kan oplossen. Hoe het te verlichten? Het advies van Dr. Elisabeth Fournier-Charrière, kinderarts gespecialiseerd in pijn aan het Universitair Ziekenhuis Kremlin-Bicêtre.

Chronische pijn onverklaard, wat is het?

  • Onverklaarbare chronische pijn is een frequente of permanente pijn die meer dan 3 maanden duurt en wiens artsen (huisarts, kinderarts of specialist in het ziekenhuis) de oorzaak niet kunnen bepalen na een reeks onderzoeken.
  • Zelfs als er geen factor van organische oorsprong wordt herkend, zijn ze echte pijn, die invasief en invaliderend kan zijn voor het kind en zijn omgeving. Soms leiden ze tot een vorm van sociale uitsluiting: het kind blijft regelmatig naar school totdat hij niet meer naar school gaat, hij doet niet langer buitenschoolse activiteiten ...
  • Deze chronische pijnen kunnen op elke leeftijd voorkomen, maar zijn vooral belangrijk voor kinderen en adolescenten. De zeer slopende pijnen treffen ongeveer 3% van de kinderen.
  • Dit zijn maagpijn, dagelijkse chronische hoofdpijn die bestand is tegen de gebruikelijke pijnstillers, maar ook spier- of botpijn in de benen, rug of "overal".
  • Chronische pijn kan ook volledig worden verklaard door enkele bekende ziekten. Migraine, hemofilie, sikkelcelziekte, kanker, reuma (juveniele artritis ...), cystische fibrose, kunnen ook lastige chronische pijn veroorzaken die vaak wordt onderschat.

1 2