Je baby 0-1 jaar

Mijn baby wil nooit water drinken

Mijn baby wil nooit water drinkenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn baby wil nooit water drinken, is dit normaal?" Professor Patrick Tounian, hoofd voeding en gastro-enterologie in het Trousseau-ziekenhuis in Parijs, beantwoordt de vraag van Sacha.

Het antwoord van Pr Patrick Tounian, hoofd van de afdeling voeding en gastro-enterologie van het Trousseau Hospital (Parijs) *

  • De angst voor uitdroging is aanwezig bij alle ouders, vooral voor pasgeborenen, die geen aanspraak kunnen maken op water. Een angst die kan veranderen in angst wanneer de baby koppig weigert water te drinken, zelfs bij warm weer.
  • Weigeren ouders geen zorgen te maken om water van een baby te drinken. Het is heel normaal dat het kind geen water claimt. Ten eerste omdat dorst een zeer krachtig fysiologisch proces is dat reageert om elk risico op uitdroging te voorkomen. Een niet-dorstig kind is voldoende gehydrateerd! Ten tweede vertegenwoordigt moedermelk of zuigelingenmelk in het eerste levensjaar het grootste deel van de zuigelingenvoeding en zorgt op bevredigende wijze voor de nodige vochtinname.
  • Na 1 maand drinkt de baby die borstvoeding krijgt dagelijks 600 tot 700 ml melk voor een gemiddeld gewicht van 4,5 kg. Dat komt voor een volwassene van 60 kg overeen met een volume vloeistof van 8 tot 9 liter. Op dezelfde manier drinkt het kind na 1 jaar nog steeds 500 ml melk, wat overeenkomt met een volwassene van 60 kg, een volume van 3 liter water. Wat om alle dorst te lessen!
  • Forceer een baby niet om water te drinken. Het moet regelmatig worden aangeboden tijdens warm weer, maar probeer vooral de melk niet te vervangen door een glas water.

* Auteur van Antwoorden op alle vragen die u heeft over het dieet van uw kind (Odile Jacob-edities, 2014)

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van babyexperts