Je baby 0-1 jaar

Mijn baby slaapt de dag niet

Mijn baby slaapt de dag niet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn baby slaapt nooit, is het normaal?" Het begint me zorgen te maken. Dr. Di Mascio, een kinderarts in Parijs, beantwoordt de vraag van Elodie.

Het antwoord van Dr. Béatrice Di Mascio, kinderarts in Parijs *

  • Het eerste levensjaar moet de baby 's ochtends slapen en' s middags een dutje doen.
  • Sommige kinderen slapen veel, de zware slapers gaan een dutje doen dat 's middags drie uur kan duren. Anderen zullen overdag een ander slaappatroon hebben en geven er de voorkeur aan om gedurende ongeveer een half uur micro-dutjes te nemen.
  • Het maakt niet uit, zolang het kind in goede vorm wakker wordt, glimlachend, kalm en goed eet. Dit is een teken dat het zijn aard is om overdag weinig te slapen.
  • Aan de andere kant, wanneer een kind weinig slaapt, wakker wordt huilend, kijkt overstuur of kronkelt, is dit vaak een teken dat hij niet langer kan slapen. Dit kan gebeuren op de kinderkamer, vanwege het geluid van andere baby's, of wanneer het kind zich schaamt voor koliek of gastro-oesofageale reflux.
  • Het is niet de tijd van slapen die telt, wat telt is dat het kind in goede gezondheid verkeert. En om ouders te troosten, zijn baby's die overdag 2 of 3 micro-dutjes doen, vaak degenen die hun nachten snel genoeg maken.

* Auteur van Mijn kind van geboorte tot kleuterschool (Albin Michel)

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van babyexperts