Je baby 0-1 jaar

Mijn baby verteert geen melk

Mijn baby verteert geen melk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn 3 maanden oude baby verteert de babymelk niet, wat moet ik doen?" Professor Patrick Tounian, hoofd voeding en gastro-enterologie in het Trousseau-ziekenhuis, beantwoordt de vraag van Tiphaine.

Het antwoord van Pr Patrick Tounian, hoofd van de afdeling voeding en gastro-enterologie van het Trousseau Hospital (Parijs) *

  • In het eerste levensjaar is moedermelk de steunpilaar van babyvoeding. Het is niet mogelijk om zonder te doen.
  • Situaties waarin melk niet wordt getolereerd door een baby, zijn gelukkig uiterst zeldzaam. Het kan spijsverteringsziekten zijn of allergie voor melkeiwit. Maar een dergelijke diagnose kan alleen worden gebaseerd op nauwkeurige onderzoeken.
  • Veel ouders denken dat hun baby geen melk verteert omdat het regurgitatie heeft. Dit quasi-fysiologische fenomeen komt echter veel voor bij veel baby's, vooral in de eerste helft van het leven, en verbetert tussen 6 maanden en 1 jaar met de rijping van het slokdarm-antiregurgitatiesysteem, de verdikking van het dieet en de verticalisatie van de kind! We moeten onszelf bewapenen met geduld. Door nadelen, wanneer de hypothese van een baby die zijn melk niet ondersteunt, is gecorreleerd met huilen, diarree, zou dit ertoe moeten leiden dat ouders onmiddellijk overleg plegen.
  • Meer of minder overvloedige oprispingen van melk betekent niet dat een baby zijn melk niet verteert. Elk ander symptoom dat op spijsverteringsproblemen duidt, moet echter aan de kinderarts worden gemeld.

* Auteur van Antwoorden op alle vragen die u heeft over het dieet van uw kind (Odile Jacob-edities)

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van baby-experts