Je baby 0-1 jaar

Mijn baby is voorbarig geboren

Mijn baby is voorbarig geboren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heeft uw baby een paar weken van tevoren? Wees gerust, als hij bij de geboorte kwetsbaarder is, zal een bepaalde follow-up hem in staat stellen zich te ontwikkelen zoals de anderen.

Voorbarigheid, wat is er?

  • Prematuriteit is wanneer een kind wordt geboren vóór de achtste maand van de zwangerschap.
  • Er zijn verschillende niveaus: als het wordt geboren tussen de 34e en 37e week van amenorroe, is het een gemiddelde prematuriteit. Als hij vóór de 33ste week werd geboren, is hij een zeer voorbarige baby.

Hoe verschilt een premature baby bij de geboorte?

  • Je pasgeborene is kleiner en heeft een lager gewicht dan het gemiddelde. Zijn behoeften zijn daarom niet hetzelfde als wanneer hij op termijn geboren zou zijn. Volgens zijn zwangerschapsduur zijn de belangrijkste functies van zijn lichaam (ademhalings- en spijsverteringssystemen, immuunsysteem, thermoregulatie) niet allemaal volwassen geworden.
  • Het is moeilijker om op te warmen. Hij is nog niet in staat zijn lichaamstemperatuur te beheersen. Daarom brengt hij zijn eerste dagen of weken in een couveuse door, soms met een kleine pet en een deken om warmteverlies te voorkomen.
  • Een premature baby heeft moeite met eten. Als hij vóór de 33e week werd geboren, weet zijn lichaam niet hoe het de reflexen van zuigen en slikken moet coördineren. Daarom ontvangt hij zijn melk rechtstreeks in de maag via een maagsonde. Sommige pasgeborenen hebben intraveneuze suiker- en calciumsupplementen.

1 2 3