Je baby 0-1 jaar

Mijn baby slaapt overdag moeilijk

Mijn baby slaapt overdag moeilijk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mijn baby slaapt overdag moeilijk? Hoe het te doen? Een vraag die veel jonge moeders zichzelf stellen. Antwoord met het boek "Ik voed mijn kind op" Laurence Pernoud.

  • Het slaap-waakritme wordt beetje bij beetje ingesteld bij een baby. Het is normaal! Toen hij in je buik was, werd hij naar believen gevoed, viel in slaap terwijl hij werd gewiegd door je doen en laten, en had de neiging om te ruziën wanneer je ontspannen was. Hij heeft tijd nodig om een ​​nieuw ritme te verwerven, om zich in de stilte van zijn kamer te bevinden zonder de slagen van je hart of je stem te horen.

De eerste twee maanden

  • Tijdens de eerste levensmaanden zijn de slaap-waakritmes erg kort en reproduceren ze meerdere keren gedurende de 24 uur: het is een beetje alsof de baby meerdere dagen geketend is. Deze snelle afwisseling van waak- en slaapperiodes verklaart waarom een ​​baby geen onderscheid maakt tussen wekuren 's nachts en overdag: hij wordt elke 3-4 uur wakker (soms vaker), ongeacht tijd van dag of nacht.
  • Sommige baby's krijgen nooit meerdere slaapcycli, vooral als ze last hebben van spijsverteringsstoornissen, zoals reflux, constipatie of koliek. In dit geval slapen ze niet langer dan 30 opeenvolgende minuten en wekken ze de indruk nooit te slapen. Dit kan bij uw kind het geval zijn. Verlies zijn geduld niet, zijn slaap wordt binnenkort geregulariseerd. Aarzel in de tussentijd niet om uw baby te wiegen, in uw armen, in een draagzak of een draagdoek te dragen. Hij zal zich zelfverzekerd en gerustgesteld voelen.

Vanaf 3 maanden

  • Slaap zal geleidelijk anders worden georganiseerd. De baby begint "zijn nachten te maken": hij kan 6 tot 8 uur achter elkaar slapen en gedurende de dag verschillende dutjes doen. Weet dat het niet abnormaal is dat een kind een beetje huilt voordat hij in slaap valt: als hij wordt gevoed, veranderd, goed geïnstalleerd, is het dat hij spanningen moet afvoeren die zich tijdens de dag. Op dit moment te snel ingrijpen (door hem bijvoorbeeld uit bed te halen) kan hem echt in slaap vallen.

Wat te doen als je baby niet alleen in slaap kan vallen?

  • Sommige baby's vallen gemakkelijk in slaap, of ze nu slapen of 's avonds. Dit is niet altijd het geval, vooral als het kind de gewoonte heeft om in slaap in de armen te vallen. Om je baby alleen in slaap te laten vallen, raden we je aan dit te doen: je wacht op de gebruikelijke tekenen van slaap (hij is knorrig, wrijft in zijn ogen ...), dan slaap je hem nog wakker in zijn bed zodat hij zelf in slaap vallen; hij mag de eerste keer huilen. Wacht even; als het duurt, stel je hem zachtjes gerust, door je aanwezigheid en je stem, maar zonder hem meteen in de armen te nemen. De dagen na zijn tranen zullen minder lang duren en na een paar dagen zal hij in slaap vallen zonder een woord ...
  • Als je kind midden in de nacht wakker wordt, zul je hetzelfde doen en proberen niet in te grijpen zodra hij roept: je wacht een beetje, stelt hem mogelijk gerust, zonder hem in de armen te nemen, zonder het licht aan te doen, of geef hem onmiddellijk voedsel.
  • In het begin lijkt het misschien moeilijk om dit te doen: het is zo goed om je baby te sussen om hem in zijn armen te houden, verzadigd en ontspannen. Maar het is een goede manier om je baby te "leren" om alleen te slapen.

Ons advies

  • Probeer vanaf de eerste maanden een bepaalde routine te organiseren in de schema's van de dag en het slapengaan. Wanneer het kind terugkomt van de kinderkamer of van de moederassistent, doet hij soms een dutje, dan is er het bad, de maaltijd, de rustige spelletjes. Dan is het tijd om naar bed te gaan, indien mogelijk elke avond op dezelfde tijd en op dezelfde manier: in kalm en halflicht praat je zachtjes tegen hem, zing je een liedje voor hem, slaapliedjes hebben baby's altijd gekalmeerd ... en de ouders. En je verlaat de kamer geleidelijk.
  • Elke dag dezelfde handelingen, op dezelfde manier herhaald, stellen kinderen gerust en helpen hen te slapen.

Ontdek in de boekhandel de nieuwe editie van "Ik voed mijn kind op"