Je baby 0-1 jaar

Mijn baby van 9 maanden wil niet langer naar de oppas gaan

Mijn baby van 9 maanden wil niet langer naar de oppas gaan


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn dochter van 9 maanden wil niet langer naar haar kindermeisje gaan, wat te doen?" Onze specialist, Dr. Béatrice Di Mascio, kinderarts, beantwoordt de vraag van Marie-Alexandra.

Het antwoord van Dr. Béatrice Di Mascio, kinderarts in Parijs *

  • Het huilen is een communicatiemiddel waarmee de baby een behoefte, een emotie, een gevoel, een ongemak, een pijn kan uiten ... De manier waarop het gebeurt, moet altijd de ouders bevragen.
  • Na 9 maanden doorloopt het kind een moeilijke en fundamentele doorgang in zijn ontwikkeling, de scheidingscrisis genoemd. Hij beseft dat hij alleen bestaat, dat hij geen integraal onderdeel van zijn moeder is. Hij verdedigt. Plotseling, wanneer hij niet meer bij zijn moeder is, is hij bang haar nooit meer te zien. Dat is de reden waarom tot het de leeftijd van 13, 14 maanden bereikt, alle scheidingen door het kind heel moeilijk worden geleefd.
  • Om hem te helpen de cursus te passeren, is het noodzakelijk om met de baby de duurzaamheid van het object te werken. We verbergen een object dat opnieuw verschijnt. Het kind zal beetje bij beetje begrijpen dat wanneer je iets of iemand niet ziet, dit niet betekent dat het voor altijd is ... inclusief zijn moeder. QED.
  • Het kost 's ochtends wat meer tijd om het bij de oppas te laten vallen en vergeet niet om hem overgangsobjecten achter te laten: trooster, fopspeen ... En als het de vader is die het kind laat vallen, is het nog beter .
  • Niettemin, zelfs als deze cursus een must is, vergeet niet om andere tracks te graven. Vragen of het kind niet wordt gestoord door een mogelijke onrust binnen de familie-eenheid: een ziekte, een verhuizing. De oppas is mogelijk minder beschikbaar omdat ze een nieuw kind heeft verwelkomd of persoonlijke problemen heeft. Dat kan het kind storen. Het moet onvermijdelijk met haar praten.

* Auteur van Mijn kind van geboorte tot kleuterschool (Albin Michel)

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van babyexperts