Je baby 0-1 jaar

Mijn 6 maanden oude baby wordt elke nacht wakker

Mijn 6 maanden oude baby wordt elke nacht wakker


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn 6 maanden oude dochter wordt elke nacht wakker, wat te doen?" Onze specialist, Dr. Béatrice Di Mascio, kinderarts in Parijs, beantwoordt Maeva's vraag.

Het antwoord van Dr. Béatrice Di Mascio, kinderarts in Parijs *

  • Essentieel voor de goede fysieke en psychische ontwikkeling van de baby, slaap is een grote zorg voor jonge ouders. Vooral omdat dit subtiele proces, afhankelijk van elk kind, een bepaalde tijd nodig heeft om zich perfect aan te passen.
  • Wanneer een baby nog geen 6 maanden oud is, is het belangrijk om te weten waarom zonder zich zorgen te maken. Het hangt er helemaal vanaf of het een fenomeen is dat altijd heeft geduurd - wat zou kunnen betekenen dat het kind zijn slaappatroon nog niet volledig heeft aangepast - of dat het een nieuw fenomeen is.
  • Midden in de nacht wakker worden kan erop duiden dat het kind, indien het gepaard gaat met koorts, smeult of een tandheelkundige opvlamming voorbereidt. Ze kunnen worden veroorzaakt door koemelkintolerantie of gastro-oesofageale reflux die mogelijk niet is gedetecteerd.
  • Dit ontwaken kan ook betekenen dat het kind nog steeds honger heeft. Dit fenomeen komt vrij vaak voor bij 6-maanden oude kinderen die een periode van snelle groei doormaken en die snel weer gaan slapen nadat de nachtfles is opgeslokt! Ze kunnen nog steeds betekenen dat het kind gestoord is, zelfs angstig (in geval van verandering van zorg, verhuizing, nachtmerrie ...) en hij heeft een knuffel nodig!
  • Afhankelijk van de oorzaken van dit ontwaken, is het raadzaam om paracetamol te geven in geval van koorts, of om de doses van de avond te verhogen om de maag van de baby beter te blokkeren, maar vooral, als het duurt, om met de kinderarts te praten van het kind dat mogelijke manieren zal bedenken om een ​​oplossing te vinden.

* Auteur van Mijn kind vanaf de geboorte tot de kleuterschool (Albin Michel)

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van babyexperts