Je baby 0-1 jaar

Heeft mijn 4 maanden oude baby GERD?

Heeft mijn 4 maanden oude baby GERD?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn 4 maanden oude baby regurgiteert veel, hoe weet ik of hij aan GERD lijdt?" Onze specialist, Patrick Tounian, hoofd van een afdeling voeding en gastro-enterologie, beantwoordt de vraag van Cylia.

Het antwoord van Pr Patrick Tounian, hoofd van de afdeling voeding en gastro-enterologie van het Trousseau Hospital (Parijs) *

  • GERD of gastro-oesofageale reflux is een aandoening die, vooral als gevolg van onrijpheid van het slokdarm-antiregurgitatiesysteem, stijgende maaginhoud in de slokdarm veroorzaakt en kan herhaalde bronchitis veroorzaken.
  • Pas op dat u niet vroeg een diagnose stelt om te voorkomen dat een situatie die vaak banaal is, overmedicaliseert! De min of meer overvloedige oprispingen van melk (ze kunnen soms zo ver gaan als braken) komen bij veel baby's zeer vaak voor, vooral in de eerste helft van het leven en verbeteren tussen 6 maanden en 1 jaar met de rijping van het slokdarm-antiregurgitatiesysteem, de verdikking van het dieet en de verticalisering van het kind!
  • Dus wanneer een kind bronchitis is, is het misschien het gevolg van een virale aandoening in plaats van een GERD, zelfs als het veel oprispingen veroorzaakt.
  • Tenzij een bepaald klinisch beeld: bloeding, slechte groei, enz., Die noodzakelijkerwijs onmiddellijk met de kinderarts moet worden gesproken, geen zorgen maken over regurgitatie. We moeten geduld hebben, dit fenomeen zal in de tweede helft van het leven afnemen.

* Auteur van Antwoorden op alle vragen die u heeft over het dieet van uw kind (Odile Jacob, 2014)

Interview door Frédérique Odasso

Al onze antwoorden van babyexperts