Je baby 0-1 jaar

Mijn 4 maanden oude baby weigert de fles

Mijn 4 maanden oude baby weigert de fles


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Mijn 4 maanden oude dochter weigert de fles, wat te doen?" Professor Patrick Tounian, hoofd voeding en gastro-enterologie in het Trousseau-ziekenhuis in Parijs, beantwoordt de vraag van Juliette.

Het antwoord van Pr Patrick Tounian, hoofd van de afdeling voeding en gastro-enterologie van het Trousseau Hospital (Parijs) *

  • In het eerste levensjaar is moedermelk de steunpilaar van babyvoeding. Het is niet mogelijk om zonder te doen.
  • Na 4 maanden drinkt een baby dagelijks minimaal 700 ml melk. Dit is zijn enige manier om in zijn voedingsbehoeften te voorzien. Dit zal zo blijven gedurende het eerste jaar. De diversificatie van voedsel die tussen 4 en 6 maanden zal plaatsvinden, zal geen andere vervangen. Door de introductie van nieuwe voedingsmiddelen kan het kind voedseltolerantie verkrijgen (het risico op allergieën beperken) en zijn smaak wekken.
  • Op deze leeftijd zou het een grote fout zijn om het melkdieet van de baby volledig te negeren. Het is mogelijk dat na een aflevering van gastro bijvoorbeeld een baby terughoudend is om zijn melk te drinken, maar het duurt nooit. We moeten volharden. Vaak zijn ouders die denken dat hun baby walgt van melk, vaak individuen die niet van melk houden. Als gevolg van een tijdelijke weigering van hun baby, hebben ze de neiging om te interpreteren en projecties te maken.
  • Wanneer een baby zijn melk weigert, moet hij hem, zonder hem te dwingen te drinken, hem regelmatig zijn fles tonen. En hij zal het uiteindelijk drinken. Als dit niet werkt, is het mogelijk om een ​​baby op basis van babymelk en granen een speciale baby met gluten vanaf 4 maanden aan te bieden. En aarzel niet om met de kinderarts te praten.

* Auteur van Antwoorden op alle vragen die u heeft over het dieet van uw kind (Odile Jacob)

Interview door Frédérique Odasso