Je baby 0-1 jaar

Soorten zorg: welke kosten?

Soorten zorg: welke kosten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kinderdagverblijf, kraamverzorgende, kindermeisje thuis, het is niet eenvoudig om te beslissen welke kinderopvangmodus het beste is aangepast aan de behoeften van uw baby en uw budget ... Misschien stelt u zich voor dat alleen de kinderkamer het weet beter afstemmen op uw vereisten? Niet noodzakelijk! Dit is zonder te rekenen op bepaalde hulpmiddelen en belastingverlagingen. Kleine inventaris.

Helpers, waar hebben we recht op?

 • Als uw (of uw) kind (eren) jonger dan 6 jaar vallen onder een goedgekeurde gastouder, een thuiszorgverlener, een vereniging of een erkend bedrijf of een micro-kinderdagverblijf, kunt u, in het kader van Paje, de opvang van het jonge kind, om te profiteren van de CMG, aanvulling van de vrije keuze van de zorgwijze.
 • De CMG geeft maandelijks recht op een deel van de kinderopvang. Het bedrag hangt af van uw middelen en de leeftijd van uw kind.
 • Meer info hier

Welke hulp voor de kinderkamer?

 • Als uw kind borstvoeding krijgt, krijgt u niet direct hulp. La Caf subsidieert deze vestigingen gedeeltelijk en neemt deel aan hun werking. Bij de berekening van de prijs van een plaats in een kinderdagverblijf wordt rekening gehouden met deze hulp. Het wordt bepaald door uw inkomen, het aantal uren dat uw baby zit en het aantal kinderen dat u verzorgt.

Bewaarkosten, fiscaal aftrekbaar?

 • 1. Als onderdeel van een kinderopvang buitenshuis, u kunt aanspraak maken op een heffingskorting.
 • Uw kind moet op 1 januari van het belastingjaar jonger zijn dan 6 jaar en afhankelijk zijn.
 • Deze belastingvermindering is gelijk aan 50% van de uitgaven voor de zorg (exclusief voedsel en onderhoudskosten, na aftrek van CAI-bijstand).
 • De in aanmerking genomen bedragen zijn beperkt tot een bepaald bedrag per aangehouden kind en geven recht op een belastingkredietplafond per kind.
 • Meer info hier.
 • 2. Voor een bewaker bij u thuis, de belastingdienst vergoedt 50% van de werkelijk gemaakte kosten (nettoloon + sociale bijdragen, verminderd met de hulp van de CAF), binnen de limiet van een jaarlijks plafond plus een ten laste komend kind.
 • In alle gevallen het krediet wordt afgetrokken van de belasting die het volgende jaar wordt betaald. En als het bedrag van uw belasting lager is of u niet belastbaar bent, vergoedt de Schatkist u het verschil.

Handige adressen

Nuttige adressen voor berekeningen, tarieven, toelatingsvoorwaarden, CMG, belastingverlagingen, stappen als werkgever ...

Artikel bijgewerkt op 10 september 2019