Uw kind 5-11 jaar

Onthoud vermenigvuldigingstabellen

Onthoud vermenigvuldigingstabellen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

2 maal 1 = 2; 2 maal 2 = 4; 2 keer 3 = 6 ... Een beetje lucht van al gehoord? In alle weersomstandigheden, op alle tonen, in alle gevallen, moet je opnieuw bedraad zijn! Hier is hoe het werkt in de klas en hoe je je schooljongen thuis kunt helpen.

  • Van de CE2, het onthouden van vermenigvuldigingstabellen wordt een must in de drie jaar van cyclus III. Het is beter om vanaf het begin aan te vallen om stil te zijn. Vooral zoals onze grootmoeders ons vertelden, "de tafels zijn als fietsen, het is niet vergeten!"

Wanneer begint het?

  • Zelfs als het leren van de tabellen systematisch is vanaf CE2, uw kind wordt geconfronteerd met de CE1 : constructie van de tabel, gebruik, begin van memoriseren en vooral automatisering van vermenigvuldiging met 10 (in mentale berekening moet uw kind weten dat vermenigvuldiging met 10 neerkomt op het toevoegen van een 0).
  • Aan het einde van cyclus III, een goede kennis van de tabellen is essentieel en verplicht om de 6e rustig aan te pakken.

Hoe lang duurt het in de klas?

  • Tabellen worden vrijwel gebruikt bij alle wiskundesessies : vermenigvuldigingen, delingen, kleine problemen, lengtematen, perimeters, etc.
  • Als bij CE2 hun memorisatie een belangrijke plaats inneemt, worden op de twee volgende niveaus eenvoudige herzieningen en evaluaties ingevoerd.
  • Uw kind om ze regelmatig zelf te zien.

1 2 3 4