Je kind 3-5 jaar

Meneer Bonflair en het schreeuwende eiland: aflevering 3

Meneer Bonflair en het schreeuwende eiland: aflevering 3


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wie raadt waarom? Je kent dit raadsel nu goed. Maar het einde van het verhaal? Het is tijd om het mysterie van het schreeuwende eiland te ontdekken.

 • Natuurlijk vermoedde hij, krab! De grotheer was een witte, gezichtsvormige rots met donkere stenen die op ogen en mond leken.
 • Eenmaal buiten stelt Mister Bonflair iedereen gerust: "Er is geen gevaar, u kunt gaan!" En hij voegt eraan toe! "Maar schiet op, anders moeten we hier slapen. Wie raadt waarom? "
 • "De zee!" Riep Picou opgewonden uit. De zee! Ze komt terug! "
 • Jojo durft de grot niet te bezoeken, maar meneer staat erop: "Oh ja, je gaat, Jojo, je gaat je nog steeds allerlei angstaanjagende verhalen voorstellen." Jean de egel en mijnheer Bonflair nemen Jojo bij de hand en ze komen allemaal binnen de drie in de grot. Ondertussen krioelen Zizou, Tirelou en Picou op het zand.
 • Wanneer meneer Bonflair, Jean en Jojo naar buiten komen, is het tijd om te vertrekken. Omdat de zee heel snel omhoog gaat. Maar ... de kinderen zijn weg! Jean is radeloos, hij roept: " Hou, hou! kinderen! Waar ben je Schiet op! We komen terug! "
 • Niemand antwoordt. En de zee gaat omhoog, gaat omhoog ... Meneer Bonflair kijkt lange tijd naar het strand en zonder een vinger te bewegen, weet hij waar de kinderen van Jean zich verstoppen. Wie raadt waarom?
 • De kinderen hadden zich van top tot teen bedekt met zand, behalve het gezicht waarop ze hun pet hadden gelegd!
 • John scheldt hen luid omdat, vanwege hun grap, de zee tijd heeft gehad om omhoog te gaan, en nu kunnen ze niet naar huis. Jojo is doodsbang. Ze wil niet slapen op "het schreeuwende eiland". Dus ze klimt hoog genoeg op een rots en ze begint te schreeuwen: " Help! Help! Hou hou! Hou hou! Kom ons halen! "
 • "Naam van een mysterie!" Riep meneer Bonflair uit, "ik begrijp waarom dit eiland het schreeuwende eiland wordt genoemd." Wie raadt het met mij?
 • Dat is alles! Jojo en John hebben geraden. "Ja," zei meneer Bonflair lachend, "we zijn waarschijnlijk niet de eersten die de zee zover laten gaan dat we er niet in kunnen. Voor ons zijn andere wandelaars al gestrand, en net als Jojo hebben ze moet hebben geschreeuwd, gehuild ... om opgepakt te worden. "
 • Dan klappen Zizou, Tirelou en Picou in hun handen en roepen: " Bravo, meneer Bonflair, de koning van het mysterie! "Die nacht vallen onze vrienden na het zingen en dansen op het strand in slaap, als gelukkige cowboys rond een vuur.

einde

Een verhaal geschreven door Claire Clément geïllustreerd door Nicole Claveloux, gepubliceerd in het tijdschrift Belles Histoires, Bayard jeunesse.

Download het verhaal volledig om het in je koffers te nemen!

Andere verhalen? Klik hier!