Je kind 3-5 jaar

Mister Bonflair and the Howling Island: Episode 2


Raar, raar, er is niet langer de zee, wie raadt waarom? Zo eindigde de aflevering van gisteren. Antwoord? Omdat het eb is, natuurlijk ... en het is tijd voor onze rechercheur en zijn vrienden om naar het mysterieuze eiland te vertrekken. Klaar voor koude rillingen?

  • Jojo maakt haar bang, die nooit de kans verliest om pijn te doen, en zei schouderophalend: "Het is eb, dat weet iedereen!"
  • "Gefeliciteerd Jojo!", Roept meneer Bonflair uit, "en het is goed omdat er eb is zodat je te voet het eiland op kunt!" Maar na een tijdje, Jojo stop, versteend: "Daar ... deze grote sporen, daar ... Net als poten is het ... het is monsterlijk! "
  • Meneer Bonflair komt dichterbij: "Jojo, het is niet nodig om een ​​groot monster te zijn om zulke poten te hebben, ik zie een beetje, niet erg ver. Wie raadt waar hij is? "
  • Ja, natuurlijk, het was Tirelou, met zijn flippers aan zijn voeten! Jojo mokt, omdat ze zich een beetje schaamt om bang te zijn. Maar voor niets ter wereld zou ze het toegeven! Op het eiland rennen kinderen overal plezier wanneer ze plotseling schreeuwen. Meneer Bonflair rent. Zizou, Tirelou en Picou wijzen op een enorme schaduw net boven de grot. "Ho, ho," zei meneer Bonflair, "ik zie wat het is. Wie raadt het met mij? "
  • " Me! Me! Me! "schreeuwden de kinderen, maar ze gokten helemaal niet, dus meneer Bonflair gooit een kleine rots over de grot en ... mietje ! Een enorme aalscholver vliegt weg. " Phew! "zucht Jojo maakt haar bang.
  • Maar onmiddellijk duwen de kinderen het naar de grot. Meneer Bonflair houdt ze tegen. "Ik ga liever eerst", zei hij resoluut. Wie raadt waarom? "
  • Het is vanwege Jojo's plezier! Ze zou in staat zijn om voor niets monsterlijk gehuil te uiten! Wat een flair had meneer Bonflair, want Zizou, Tirelou en Picou begonnen met één stem te roepen: " Help! Een geest ... in de grot! Maar meneer Bonflair fluit naar de ingang van de grot.
  • Hij is helemaal niet bang. Wie raadt waarom? Omdat geesten niet bestaan! En hij weet het, meneer Bonflair! Hij nadert een vreemde vorm die eruit ziet als een gezicht en hij zegt heel eenvoudig: "Hallo, hoe gaat het?"
  • Dan lacht hij plotseling en draait zich naar een krab in een hoek: "Deze man antwoordt niet. Je raadt waarom, jij? "

Het einde van het verhaal? Klik hier!

Een verhaal geschreven door Claire Clément geïllustreerd door Nicole Claveloux, gepubliceerd in het tijdschrift Belles Histoires, Bayard jeunesse.