Zwangerschap

De zwangerschapsgewichtscurve


Gewichtsbewaking tijdens de zwangerschap is een van de klassiekers! Bekijk onze grafiek voor het bijhouden van gewicht en print het om u te helpen uw gewicht gedurende de weken te beheersen!

Minimaal in het eerste trimester, vooral vanwege misselijkheid, zal uw gewichtstoename duidelijker zijn vanaf de 4e maand en zal worden bevestigd in de loop van de maanden. Het gewicht varieert natuurlijk volgens de toekomstige moeders, maar de gewichtstoename is een functie van de opbouw vóór de zwangerschap en wordt gemeten met de BMI (Body Mass Index)

BMI vóór zwangerschapAanbevolen gewichtstoename
19,812,5 tot 18 kg
Tussen 19.8 en 2611,5 tot 16 kg
Tussen 26 en 297 tot 11 kg
groter dan 296 tot 7 kg

Controle van uw gewicht is essentieel tijdens de zwangerschap. Het ideaal is om jezelf elke week te wegen (bijvoorbeeld maandag) en een regelmatige curve te hebben. Als u een significante verandering (omhoog of omlaag) en een breuk in de curve opmerkt, raadpleeg dan de arts of verloskundige die u volgt.

Volg uw zwangerschapsgewicht door onze curve af te drukken. Hiermee kunt u uw gewichtstoename onder controle houden. Klik op de afbeelding om deze te downloaden.

Gewicht en zwangerschap: het complete dossier


Video: Khloé Kardashian kijkt nu al uit naar verliezen zwangerschapsgewicht (Mei 2021).