Je baby 0-1 jaar

Spiegel: wie is dit?

Spiegel: wie is dit?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je baby vraagt ​​zich af: wie is die andere baby die in jouw huis woont, en dat hij af en toe in de badkamer of in deze kleine grappige ronde op zijn kielzog ziet? Voordat hij ontdekt dat de spiegel zijn beeld teruggeeft, moet hij een duidelijker beeld krijgen van zijn eigen lichaam en zijn identiteit.

Tussen 2 en 6 maanden: het is slechts een reflectie

  • Je baby kan de vage contouren van zijn handen en voeten gewoon niet zien ... Dus, zelfs als hij de neiging heeft om te turen, wat vrij normaal is op zijn leeftijd (zijn oogspieren hebben geen toon ), zijn neus zien is onmogelijk voor hem. Zelfs als hij weet dat hij een gezicht heeft, zoals jij (het bewijs: je zijn tong zien trekken, hij trekt de zijne!), Hij heeft geen idee hoe hij eruitziet!
  • Als deze spiegel die je in de buurt van zijn wieg of commode hebt geïnstalleerd hem interesseert, is het dat hij dol is op het lichtspel en dat het oppervlak van de spiegel het prachtig vangt!

Na 6 maanden: het is een vreemde

  • Zijn gezichtsscherpte is aanzienlijk verbeterd en hij herkent perfect het beeld van een gezicht op dit glanzende oppervlak. Door haar te zien, wordt ze gedwongen te erkennen dat ze een van de bekende gezichten is ... en toch neemt haar eigenaar niet echt deel aan het gezinsleven. Wie is deze vreemdeling? Als je het voor de spiegel installeert zodat het deze vreemde vriend temt, zorg er dan voor dat hij dicht bij hem staat om hem gerust te stellen, omdat deze vreemdeling hem wel zou kunnen laten schrikken.

Tussen 9 en 15 maanden: het is een rare vriend

  • Je kind beweegt nog steeds op handen en voeten (of al op zijn benen ...). Hierdoor kan hij naar de spiegel gaan om te proberen met dit personage te spelen, waarvan hij uiteindelijk begreep dat hij niets te vrezen had.
  • Momenteel geeft hij hem veel verrassingen: wanneer hij het probeert aan te raken, ontmoet zijn hand slechts een glad oppervlak; als hij er te dichtbij komt, botst hij er tegenaan; als hij zijn duim opzuigt of zijn deken bedekt, doet de ander hetzelfde; en bovenal, als hij probeert hem te vinden achter de muur die hen lijkt te scheiden, is hij verdwenen!
  • Je baby keert echter onvermoeibaar terug om deze vluchtende persoon te ontmoeten. Je weet maar nooit, hij heeft misschien besloten deze keer aan zijn kant van de spiegel te gaan ... Eh nee! Wat kan het vervelend zijn, deze andere baby!
  • In al zijn leer, het is alleen door te doen en opnieuw te maken dat uw kind de volledige omvang van het onderwerp begrijpt dat het behandelt. Dit is hoe hij begint te begrijpen dat degene die hij in de spiegel ziet bewegen geen echte persoon is, omdat hij het niet kan bevatten, maar een geanimeerd beeld.

Rond 18-24 maanden: ik ben het!

  • Nou, deze baby in het ijs bestaat niet meer dan de stripfiguren die hij op tv ziet, maar zijn acteerwerk is verontrustend: "Ik ga vooruit, hij gaat vooruit, ik steek mijn vingers in mijn mond hij steekt zijn vingers in zijn mond ... "Je peuter vraagt ​​zich niet af of hij zelf niet met iemand anders te maken heeft: de weerspiegeling van zijn eigen lichaam?
  • De verwerving van taal zal hem helpen dit voorgevoel te bevestigen: hij legt zijn vinger op zijn imago en wordt bij zijn voornaam genoemd. Onze instemming: "Ja, jij bent het echt schat!" Gaat recht naar zijn hart ... en licht een klein lichtje van voldoening in zijn ogen: hij begreep het!
  • Vanaf nu weet hij dat hij een eigen lichaam heeft. Deze ontdekking zal hem aanzienlijk helpen bij het opzetten van zijn proces van autonomie ... Maar maakt de spiegel ook veel minder interessant.