Uw kind 1-3 jaar

Zou de kleur van het bestek de eetlust beïnvloeden?

Zou de kleur van het bestek de eetlust beïnvloeden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je wilt dat je kleine gourmand zijn puree afmaakt, vermijd dan de rode lepels! Maar als hij de neiging heeft iets te veel te eten, kunnen ze zijn eetlust vertragen ... Volgens Amerikaanse onderzoekers zou de kleur en vorm van bestek ons ​​brein kunnen beïnvloeden op de echte smaak van voedsel.

 • Je weet niet wat je moet doen om zijn gepureerde worteltjes op te eten? En als de kleur van zijn bestek hem blokkeerde? Hoewel deze theorie op het eerste gezicht misschien belachelijk lijkt, hebben onderzoekers van de British University of Oxford de kwestie serieus bestudeerd via een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift smaak. Hiervoor gebruikten ze vrijwilligers en voerden ze een reeks tests uit met bestek van verschillende kleuren, vormen, materialen en gewicht.

De smaak is zeer suggestief

 • Voor onderzoekers geen twijfel "De manier waarop we voedsel waarnemen is een multisensorische ervaring die niet alleen de smaak en textuur van voedsel omvat, maar ook het aroma en de aanblik", legden ze uit. Met andere woorden, zelfs vóór het eten van voedsel beïnvloedt de vorm en kleur van ons bestek onze hersenen op de smaak die het zal hebben. Interessant als je peuter hard eet.

Rood, nee bedankt!

 • Bovendien, volgens deze studie, wat is de kleur om aan tafel te verbieden als uw kind een kleine eetlust heeft? De rood! Omgekeerd zal een witte lepel zijn yoghurt romiger maken dan wanneer hij met een zilveren deksel wordt gegeten. Meer in het algemeen wijzen onderzoekers erop dat een voedingsmiddel er altijd zoeter uitziet wanneer het wordt gegeten met een kleine lepel in plaats van een grote. Een truc om na te denken over het maken van de soepen zoals uw kind?

Stéphanie Letellier

En voor hem om de eetlust te openen, denk ook aan onze heerlijke recepten !

Deel uw ervaringen en vragen over ons voedselforum.

(Nieuws van 28/06/13)Opmerkingen:

 1. Shaktiramar

  Geweldige post, je komt niet vaak zo'n diep begrip van de essentie van het probleem tegen, probeer vaker te schrijven

 2. Arazilkree

  Sorry, ik heb deze zin verwijderd

 3. Johann

  Wonder wonderbaarlijk is het vermakelijke antwoord

 4. Tristen

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik begrijp dit probleem. Klaar om te helpen.

 5. Mera

  Het is jammer dat ik nu niet kan praten - ik ben gedwongen om weg te gaan. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker schrijven dat ik over deze vraag denk.

 6. Bretton

  Nogal een uitstekend idee en het is naar behoren?Schrijf een bericht