Welzijn

Permanente anticonceptie, is het voor mij?

Permanente anticonceptie, is het voor mij?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aangekomen in Frankrijk in 2002, is de laatste anticonceptie genaamd "Essure" bedoeld om de werking van de buizen te voorkomen door een vrijwel pijnloos proces. Het is meer "licht" dan de tubale ligatie die een algemene anesthesie oplegt. Aan wie is het gericht?

Laatste anticonceptie, hoe werkt het?

  • Vaginaal uitgevoerd, met behulp van een hysteroscoop, duurt de operatie 3 tot 8 minuten. Het gaat om twee micro-implantaten in de buurt van de buizen. Dit veroorzaakt een lang ontstekingsproces van genezing. Uiteindelijk zijn de buizen verstopt, wat voorkomt dat sperma en eicellen elkaar ontmoeten en dus bevruchting. Dit resultaat komt pas na drie maanden, wanneer aanvullende anticonceptie essentieel is.
  • Een echografisch onderzoek uitgevoerd door de verloskundige-gynaecoloog in zijn kantoor, in het ziekenhuis of de kliniek kan vervolgens de juiste positionering van de implantaten in de buizen en daarmee de effectiviteit van het apparaat verifiëren.

Als ik permanente anticonceptie wil, welke stappen?

  • Voor deze methode van definitieve anticonceptie is er een procedure die sinds 2001 bij wet is vastgesteld. Deze wordt "sterilisatie voor anticonceptie" genoemd en is bedoeld voor vrouwen die niet meer kinderen willen, zonder ambivalentie, en kan daarin worden aangegeven, zelfs jonge mensen, die geen andere anticonceptiemethoden ondersteunen.
  • Als u deze anticonceptiemethode wilt, maak dan een afspraak met uw gebruikelijke gynaecoloog, die u zal doorverwijzen naar een van de 1400 gynaecologen-verloskundigen die in de methode zijn getraind. De gynaecoloog-verloskundige is verplicht om u de methode en de alternatieven voor anticonceptie te presenteren. Daarna moet u vier maanden wachten tussen dit eerste consult en de ondertekening van uw schriftelijke toestemming. Deze periode van vier maanden is in de wet vastgelegd om vrouwen de tijd te geven hun beslissing te rijpen.
  • Ongeveer 100.000 vrouwen kozen voor deze "Essure" -methode. Goed getolereerd, 99% effectief, heeft het recentelijk overheerst bij Franse vrouwen, ten koste van tubale ligatie, waarvoor ziekenhuisopname vereist is. Ze wordt terugbetaald door de sociale zekerheid, zelfs vóór 40 jaar. De kosten bedragen 700 €.

Christine Cointe

Al onze anticonceptie-artikelen


Video: Reproductive System, Part 3 - Sex & Fertilization: Crash Course A&P #42 (Mei 2022).