Uw kind 3-5 jaar

Ruimte veroveren

Ruimte veroveren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens zijn eerste twee jaar zal hij de psychomotorische verwervingen vermenigvuldigen door twee hoofdassen te volgen van het hoofd naar de voeten en de wervelkolom naar de handen. De belangrijkste vooruitgang blijft de verwerving van wandelen ...

 • Door autonoom te worden dankzij de wandeling, neemt uw kind de ruimte in beslag die wordt ingenomen door zijn lichaam. Rond de leeftijd van 3 jaar vindt hij het moeilijk om zichzelf te plaatsen ten opzichte van de dingen om hem heen en neemt de ruimte die hij inneemt alleen door zijn eigen dimensies waar. Onder, boven, naast, achter, voor ... voor hem zijn deze ruimtelijke indicaties nog steeds abstract, maar hij begint ze beter te onderscheiden.
 • Herhaling van acties, door middel van spel- en lichamelijke activiteitsessies op school - bijvoorbeeld wanneer de lerares haar vraagt ​​om "onder de stoel" of "achter" haar klasgenoten te gaan - helpt haar om geleidelijk op te nemen de verschillende bewegingen.
 • De taal, die ook op deze leeftijd veel ontwikkelt, stelt hem in staat om deze verschillende acties een naam te geven. De notie van tijd zal deze notie van ruimte binnen enkele maanden opvolgen, maar er zijn al een begin: zelfs als de gebruikte tijd niet precies is, begint uw peuter het heden van het verleden te onderscheiden wanneer spreekt.

Ik verdwaal, ik weet wat ik moet doen!

 • Vanaf de leeftijd van 2-3 jaar kan uw kind u zonder zijn wandelwagen vergezellen om boodschappen te doen. Het duurt dan een moment van onoplettendheid voor hem om te ontsnappen of je meer te vinden. Als hij zich niet goed in de ruimte bevindt, heeft hij niet noodzakelijk het idee om zijn stappen terug te volgen.
 • Om dit soort incidenten te voorkomen en hem van paniek te voorkomen, geef hem enkele instructies: als hij verdwaalt, moet hij op zijn plaats blijven, kom je terug voor hem. Dit vaak herhaalde woord zal zijn innerlijke veiligheid versterken.
 • Je kunt deze oefening ook in huis simuleren door je achter een deur te verstoppen. "Ik ben hier niet meer, wat ben je aan het doen?" Leer hem ook om zijn naam te zeggen wanneer gevraagd. Door op dit risico te anticiperen in plaats van uw vingers te kruisen zodat er niets gebeurt, zult u uw kind vertrouwen.

Stéphanie Letellier


Video: Skyflyers 5WeWi veroveren de ruimte - signaaltv (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Parkinson

  Goede zaken!

 2. Fishel

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik begrijp dit probleem. U kunt bespreken. Schrijf hier of in PM.

 3. Parkin

  Inderdaad, en zoals ik nooit heb begrepen

 4. Vokus

  Hier zit iets in. Bedankt voor de informatie, misschien kan ik je ook ergens mee helpen?

 5. Bazar

  Wat een schattige zin

 6. Rowdy

  De onvergelijkbare zin, ik vind het leuk :)

 7. Dwade

  Gefeliciteerd, welke woorden heb je nodig ... een ander idee

 8. Alder

  Het is jammer dat ik nu niet kan praten - ik heb het erg druk. Maar ik zal vrij zijn - ik zal zeker schrijven wat ik denk over dit onderwerp.Schrijf een bericht