Zwangerschap

Design, hoe is het?

Design, hoe is het?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe wordt een ei bevrucht door een zaadcel? Hoe lang overleeft sperma en hoe komt het embryo de baarmoeder binnen?

Spermatozoa zijn "opgezogen"

  • Er werd ooit geloofd dat de mobiliteit van spermatozoa het werd gebruikt om van de onderkant van de holte van de vagina naar de romp te bewegen. Tegenwoordig weten we dat dit niet het geval is: bij vrouwen is er rond de tijd van de ovulatie een soort aspiratiemechanisme waarbij de baarmoederhals transporteert alles onderaan de vaginale holte naar boven.
  • Dit zuigmechanisme wordt ondersteund door het mannelijke sperma prostaglandine. Merk op dat het vrouwelijk orgasme de voorkeur geeft aan de weeën van de baarmoeder.
  • Zodat het sperma "op de goede hoorn richt"het is grotendeels open dankzij een grotere productie van oestrogeen aan de kant waar de follikel is, clusters van cellen rond de eicel. De gecombineerde actie van het versterken van irrigatie en oestrogeen zorgt ervoor dat de proboscis zich wijd opent. Aan de andere kant is er geen follikel, dus irrigatie is minder en de stam is "fysiologisch" gesloten.
  • Spermatozoa bereiken maximale mobiliteit wanneer de lichaamstemperatuur 37 ° C is. Na de ovulatie is de lichaamstemperatuur van de vrouw zelfs hoger, onder invloed van het corpus luteum. Deze klier, gevormd na het barsten van de follikel, produceert oestrogeen en progesteron om de baarmoederslijmvlies voor te bereiden op implantatie van het ei.

1 2


Video: Nazi-design in Den Bosch - hoe design het kwaad kan dienen #vlog - de Volkskrant (Mei 2022).