Uw kind 1-3 jaar

Medicijnen: 11 vragen van moeders

Medicijnen: 11 vragen van moedersWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Eenvoudige koorts of langdurige behandeling, de zorg voor uw peuter is altijd een delicate taak. Zetpil, siroop of tablet? Generiek medicijn of niet? Voorzorgsmaatregelen voor toediening en gebruik? Het punt met professor Evelyne Jacqz-Aigrain.

1. Wanneer is de beste tijd om een ​​medicijn te geven?

  • Over het algemeen wordt een bepaald medicijn tijdens een maaltijd minder goed opgenomen. Inderdaad, de inname van voedsel stimuleert het legen van de maag en het product wordt snel in de darm gevonden. Van geval tot geval zal dit of dat product waarschijnlijk een wisselwerking hebben met het voedsel.
  • Sommige worden niet aanbevolen met melk die de absorptie vermindert. Vetoplosbare vitamines (A, E, D) worden daarentegen veel beter opgenomen als ze worden geassocieerd met een vetstof.
  • Geef bepaalde medicijnen geen vruchtensap - grapefruit of sinaasappel - dat de absorptie kan verstoren en de concentratie van het medicijn kan verhogen.
  • Vraag uw arts of apotheker voor elke behandeling.

2. Zetpil, siroop of tablet?

  • De tabletten worden niet aanbevolen vóór de leeftijd van 6 jaar, vanwege het gevaar van een verkeerde route. Ze zijn te groot en moeilijk te slikken. Siropen worden veel beter geaccepteerd, onderworpen aan een aangename smaak. Wat de zetpil betreft, deze vertoont twee valkuilen: aan de ene kant is de werkelijk opgenomen hoeveelheid slecht bekend, aan de andere kant weet je nooit zeker of je kind het goed heeft bewaard!

3. Is het equivalent als ik de dosis voor een kind verdubbel?

  • Helemaal niet. De termen "baby" of "kind" moeten worden gevolgd. Als u de aangepaste presentatie niet gebruikt, verhoogt u het risico op fouten nog meer. Merk ook op dat het niet raadzaam is om de maatlepel te vervangen door een eetlepel.
  • De eerste is nauwkeurig gekalibreerd, terwijl de tweede geen indicatie van inhoud heeft. Het risico op doseringsfouten en overdosering is mogelijk. Geef altijd de voorkeur aan de maatlepel.

1 2 3