Je baby 0-1 jaar

Antipyretische medicatie: de juiste keuze

Antipyretische medicatie: de juiste keuze


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je peuter is koortsig en vraagt ​​zich af welk medicijn hij moet gebruiken om zijn temperatuur te verlagen ... wed op paracetamol. En denk aan de remedies van grootmoeders.

  • Als je kleine koortsig is is in slechte staat en je moet de temperatuur verlagen, je moet het juiste medicijn kiezen. Aspirine, ibuprofen of paracetamol? Deze drie moleculen zijn ook effectief ... maar het is duidelijk paracetamol dat de Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde aanbeveelt. Kunnen we het voor nog meer efficiëntie associëren met ibuprofen? Nee, opnieuw geven specialisten de voorkeur aan paracetamol alleen. Eindigde de tijd dat het raadzaam was om in geval van een episode van hoge koorts om de drie uur van Doliprane en Advil af te wisselen.

De redenen voor wantrouwen

  • We kunnen enige voorzichtigheid begrijpen ten opzichte van aspirine, antistollingsmiddel goed bekend en waarschijnlijk in sommige gevallen om bloedingen te bevorderen. Maar hoe zit het met ibuprofen, waarom deze terughoudendheid om het te gebruiken? Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID's), waaronder ibuprofen, in geval van faryngitis, tonsillitis en oorinfecties, kan leiden tot een toename van ernstige complicaties (zoals abces) en bevordering van de verspreiding van de infectie.
  • Saai ... Er is duidelijk geen sprake van het demoniseren van ibuprofen: het is een uitstekende molecule, vooral voor de behandeling van migraine. Maar in het geval van een KNO-infectie is het beter om zonder te doen.

Oma's remedies, ze hebben goed

  • Er zijn allerlei "trucs" anders dan siropen en tabletten om een ​​recalcitrante koorts te overwinnen: het zou zonde zijn om te verwaarlozen, ze hebben zich al lang bewezen!
  • Zorg er eerst voor dat u uw kleine patiënt niet te veel kleedt en overtollige kleding verwijdert. Oververhit uw huis of appartement niet: het is niet omdat het rilt dat het in een oven moet worden bewaard, het zal alleen het proces van lichaamswarmte handhaven.
  • Breng een zak ijsblokjes aan, gewikkeld in een doek bij de wortel van de dijen, bij de lies om de dijslagader bij hoge stroom te bereiken: koel het bloed dat naar deze plaats passeert, in op de hele circulatie.
  • Denk er ten slotte aan om de kleine patiënt regelmatig te laten drinken, in grotere hoeveelheden dan normaal: de koorts kan uitdrogen en dus een fysiek ongemak behouden.

Isabelle Gravillon