Uw kind 5-11 jaar

Max en de Maximonstres

Max en de Maximonstres


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vanaf 6 jaar zal uw kind zich identificeren met deze turbulente kleine jongen die de koning wordt van een bende monsters! Een fabel vol kracht om de kindertijd op te roepen ... om met familie te genieten.

Waar heeft dat het over?

  • Max is 9 jaar oud. Hij is vol leven. Hij wil graag de aandacht trekken van zijn grote broer en de enige liefde van zijn moeder zijn. Max voelt zich verkeerd begrepen. Op een nacht pleegt hij het onherstelbare: hij bijt zijn moeder ... en vlucht, ver, ver ... naar het land van de Maximonstres, angstaanjagende wezens met onverwachte reacties. Max wordt tot koning gekroond! Hij bestelt gevechten, feesten in overvloed, enz. Maar het is niet zo gemakkelijk om te regeren! De Maximonstres hebben soms ook gewelddadige gevoelens ...

Waar je kind van zal houden

  • Zich in al deze emoties bevinden. Ook je kind wil soms bijten, bijten! Hier is een film die spreekt (zonder lessen te geven!) Van wat hij voelt: verveling, angst, jaloezie, liefde, woede ... Door deze inwijdingsreis die jeugd is, leert Max onderhandelen, zichzelf in de schoenen plaatsen. Hij groeit op en beheerst zijn emoties beter zoals in deze zeer mooie scène aan het einde van de film waar hij zijn moeder vindt: in plaats van deze keer opnieuw te rebelleren, schetst hij een glimlach ...
  • De Maximonstres. Ze zijn afschuwelijk, op hun beurt gewelddadig, grappig, teder, onverantwoordelijk ... soms zoals je kleine monster voor jou! Meer dan een film voor kinderen, het is een film over de kindertijd met alles wat het kenmerkt: zijn energie, zijn behoefte aan ruimte, zijn vreugde, zijn grappig, en vooral dit denkbeeldige ... monsterlijk!
  • Max and the Maximonstres, door Spike Jonze. Duur: 1 uur 40. Vanaf 6 jaar oud.
  • Waar het te vinden?

Max en de Maximonstres: een bestseller om opnieuw te lezen

Lees en herlees vanaf de leeftijd van 4 jaar deze immense klassieker van kleuterscholen die een schandaal veroorzaakte toen het werd uitgebracht in 1963 omdat het recht geeft op de opstand van het kind! Net als in de film achtervolgt Max de onzin en wordt hij naar zijn kamer gestuurd. Woedend sluit hij zijn ogen en stelt zich voor dat hij toetreedt tot een denkbeeldige wereld ... Max en de Maximonstres, door Maurice Sendak, € 10,40.

Agnes Barboux