Je kind 3-5 jaar

Slechte adem, zeggen we stop

Slechte adem, zeggen we stop


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ook bekend als "halitosis", irriteert slechte adem altijd de ouders meer dan het kind. Aarzel niet om met uw arts te praten. De oorsprong van deze onaangename geur zijn veel en effectieve behandelingen.

Hoe een slechte adem te definiëren?

  • Het is een geur die ontstaat bij het ontwaken, die meer dan een half uur duurt en die de entourage ongemakkelijk maakt. Het betreffende kind beseft het niet. De slechte adem is om te onderscheiden van een niet frisse geur van mond, gebruikelijk voor de slapers, en die resulteert uit een minder afscheiding van speeksel tijdens de nacht, waardoor de bacteriën zich gemakkelijker kunnen vermenigvuldigen.
  • "Echte" slechte adem komt voort uit slechte mondhygiëne, permanente ademhaling door de mond of in aanwezigheid van spijsverteringsstoornissen.

Genereren cariës slechte geuren?

  • In theorie kan onbehandelde cariës uiteindelijk leiden tot een slechte adem. In de praktijk wordt de meerderheid van de kinderen nu goed gevolgd. Maar wees voorzichtig. Op de jongste leeftijd is tandpijn vaak minder acuut dan bij volwassenen en kan gemakkelijk onopgemerkt voorbijgaan. Neem regelmatig contact op met de tandarts die u de sleutels tot goed poetsen leert.
  • Zorg er aan uw zijde voor dat uw kind zijn tanden goed schoonmaakt, indien mogelijk na elke maaltijd.

Is eten vaak betrokken?

  • De oorsprong van slechte adem kan soms worden gevonden in voedsel. Sommige voedingsmiddelen hebben een sterke geur of kunnen slecht worden verteerd. Meer in het algemeen, na het vasten van de nacht, heeft het lichaam van uw kind geen suiker en moet het gebruik maken van zijn reserves aan vetten om de nodige energie te produceren. Dit resulteert in de vorming van aceton die de adem een ​​speciale geur geeft.

1 2