Welzijn

Mijn gezondheid in kwestie!


Eten, slapen, welzijn, lichamelijke activiteit ... waar zijn we? Wat zijn de goede reflexen om te hebben? Dit is wat de vereniging Axa Prévention wilde weten, wiens barometer de conditie van de Fransen beoordeelt. Elke video bespreekt een gezondheidsprobleem dat is ontcijferd via een micro-trottoir, de resultaten van de nieuwste gezondheidsbarometer en het advies van een expert.

Dieet: een sleutelfactor van gezondheid

Eet goed ... het is nooit te laat om te beginnen! Wat zijn de best practices voor het eten en rijmen echt met gezondheid? Hebben de Fransen een uitgebalanceerd dieet? Antwoorden via een micro-trottoir en het advies van Serge Hercberg, hoogleraar voeding aan de Universiteit XIII in Parijs.

Ik bekijk de video.

Slaap is gezondheid

Goed slapen is een essentiële factor in onze gezondheid. Wat zijn onze goede en slechte slaapgewoonten? Slapen de Fransen voldoende? Wat zijn de sleutels om de slaap van een baby te herstellen? Antwoorden via een micro-trottoir en het advies van François Duforez, slaaparts in L'Hôtel-Dieu in Parijs.

Ik bekijk de video.

Wat zijn de sleutels tot geluk?

Psychologisch welzijn heeft een grote invloed op onze gezondheid! Zijn de Fransen blij? Wat benadrukt ons? Hoe kalm te blijven en conflicten te voorkomen? Antwoorden via een micro-trottoir en het advies van Charles Peretti, professor en hoofd van de psychiatrische afdeling in het Saint-Antoine Hospital in Parijs.

Ik bekijk de video.

Verhuizen is goed!

Door regelmatig te bewegen, te bewegen, te sporten, voel je je beter, onderhoud je je lichaam en voorkom je bepaalde pathologieën. Iedereen weet het, maar ... gaan we echt genoeg en onder welke omstandigheden? Welke activiteit om te oefenen? Wat zijn de recepten van een goede fysieke vorm? Antwoorden via een micro-trottoir en het advies van Serge Simon, arts en voormalig topsporter.

Ik bekijk de video.